Annonce
Vejle

Et 51 meter langt samlesæt står gemt et hemmeligt sted

Et hemmeligt sted i Vejle Kommune står de 50 paller, der rummer det kommende bassin til DGI Husets svømmehal. Opbevaringsstedet er hemmeligt af frygt for indbrud. Foto: Benny F. Nielsen

Halvtandet år før de første svømmere hopper i klorvandet i DGI Husets nye svømmehal, har Vejle Kommune indkøbt bassinet

Vejle: Vi er i en lagerhal et hemmeligt sted i Vejle Kommune.

Cirka en tredjedel af hallen er spærret af med et byggehegn, og inde bag hegnet står omkring 50 paller.

For en udefrakommende er det stort set umuligt at se, hvad der gemmer sig inde under den gennemsigtige plastfolie, men den lyseblå farve på nogle af pallerne giver et hint.

Pallerne rummer et stort samlesæt, der om halvandet år vil sprede glæde hos både badelystne vejlensere og svømmere hos Triton Vejle. For på det støvede halgulv står det 51,5 meter lange bassin, som skal samles, når DGI Husets nye svømmehal er bygget i forlængelse af den eksisterende hal.

Priserne på byggematerialer buldrer derudaf, og vi fik en klækkelig rabat, fordi vi slog til nu.

Jonas Flyvholm, Kommunale Ejendomme

Klar til at tegne kontrakt

Vejle Kommune har afsat 77 millioner kroner til byggeriet af den nye svømmehal, hvis bassin kan deles i to 25 meters bassiner via en flytbar og halvanden meter bred bro.Lokale- og anlægsfonden bidrager med 10 millioner kroner, og for det samlede beløb får DGI Huset både et 50 meter bassin og et nyrenoveret badeland med mange forskellige aktivitesmuligheder samt nye omklædningsfaciliteter.

Fem byggefirmaer er efter en prækvalifikation blev udpeget til at give bud på opførelsen af den bygning, der skal rumme det nye konkurrencebassin.

- 17 seriøse bydere meldte sig, og vi udvalgte fem, der er ved at regne priser. I løbet af et par uger har vi forhåbentligt tegnet kontrakt med det firma, der får opgaven, siger Jonas Flyvholm.

Vejle Kommune har bevilget 77 millioner kroner til en udvidelse og ombygning af DGI Husets svømmehal, som får et 50 meter langt bassin, der kan deles op på flere måder. Illustration: Arkitema Architects

Fik klækkelig rabat

- Her ser du det komplette bassin, der er to meter dybt. Den lyseblå dug sættes på store stålprofiler, som skal monteres på en vandret betonbund, og vi har købt alt tilbehør til et fuldt konkurrencebassin. Her er alt lige fra overløbsrende, riste og dyser til de 16 startskamler, vimpler, banetove og den sorte afmærkning på bassinets bund, fortæller Jonas Flyvholm, bygherrerådgiver hos Kommunale Ejendomme.

Der er en helt særlig grund til, at Vejle Kommune allerede har købt bassinet et år, før selve monteringen i den endnu ikke opførte svømmehal går i gang.

- Priserne på byggematerialer buldrer derudaf, og vi fik en klækkelig rabat, fordi vi slog til nu, fortæller Jonas Flyvholm.

Annonce

Frygter indbrud

Helt præcist sparede kommunen 768.0000 kroner ved at betale og få bassinet leveret nu. Hvor meget kommunen har betalt for bassinet, ønsker bygherrerådgiveren dog ikke at sætte tal på af hensyn til leverandøren, italienske Myrtha Pools.

- Det er verdens absolut største pool-producent. De har leveret bassiner til de seneste mange EM, VM og OL-konkurrencer, fortæller han.

Når kommunen ønsker at holde lagerhallens placering hemmelig, skyldes det frygten for indbrud, så man står uden bassin, når det skal installeres på Willy Sørensens Plads.

- Stålpriserne banker op i Europa, og her ligger en stor mængde syrefast rustfrit stål til en høj kilopris. Hvis vi fortæller, hvor det står, går der ikke lang tid, før en lastbil bakker op til porten og tømmer hallen, siger Jonas Flyvholm.

Annonce

Halv så dyrt som beton

Det nye bassin kommer altså ikke til at ligne det 25 meter-bassin, DGI Huset har i dag. Det er støbt i beton og belagt med fliser, men den løsning er både for dyr og upraktisk i dag.

- Jeg vil tro, at det her lander på næsten halv pris i forhold til et betonbassin. Det er også hurtigere - bassinleverandøren har 40 dage til at samle bassinet. Samtidig er det meget lettere at vedligeholde, fordi vi kan holde øje med utætheder i dugen og lappe dem. I et betonbassin med fliser kan klorvandet sive ud, uden at vi opdager det, og det går lige i armeringen, siger Jonas Flyvholm.

Han forventer, at arbejdet med at samle bassinet og etablere vandbehandlingsanlægget går i gang i det sene forår 2018, så bassinet kan tages i brug i sensommeren. Herefter skal den gamle del af svømmehallen bygges om.

Se hvordan DGI Husets bassin bliver samlet:

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce