Annonce
Debat

Et af Ludvig Holbergs berømte skuespil opføres nu i Folketinget

Poul Rand. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Ludvig Holberg ville være grøn af misundelse over ikke at have skrevet det skuespil, som nu bliver opført i Folketinget.

"Erasmus Montanus" er en komedie i fem akter skrevet i 1723 af den dansk-norske forfatter og komedieskriver Ludvig Holberg.

Stykket handler om den unge student Rasmus Berg, der er taget til København for at studere.

Efter nogle år vender han tilbage til sin fødeegn, hvor han optræder arrogant og bedrevidende.

Han har ændret sit navn til det latiniserede navn Erasmus Montanus, og han føler sig for fin til at vedkende sig sin bror, som er bonde.

Han er ikke bare en lærd pedant, han er også en arrogant pedant.

I alt sit akademiske hovmod er han ude af stand til at fatte, at den lærdom, han gør sig til af, ikke har praktisk relevans uden for universitetets mure, og at nok så megen lærdom ikke nytter noget, hvis man ikke er i stand til at kommunikere med andre mennesker.

Vi skriver nu 2020, og den socialdemokratiske regering er ikke kommet videre, og Erasmus Montanus lever i bedste velgående på tinge.

Synet på borgerne og magtfuldkommenheden er som Ludvig Holbergs beskrivelse af Erasmus Montanus i 1723.

Fra Søren Kirkegaards citat om, hvordan man hjælper: "For i Sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere end han - men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår".


Nye Borgerlige ser fra perronen regeringen køre forbi med tomme vogne. Kun de selv er passagerer, de har tabt borgerne på vejen, og toget er på vej i afgrunden.

Poul Rand


Nye Borgerlige ser fra perronen regeringen køre forbi med tomme vogne. Kun de selv er passagerer, de har tabt borgerne på vejen, og toget er på vej i afgrunden.

Her taler vi ikke bare om minkskandalen, men også om hasteindgreb om privatisering af affaldssektoren, topembedsmanden Claes Nilas som konstitueret direktør for udrejsestyrelsen (Claes Nilas er kendt for sin rolle i skandalesagen om de statsløse palæstinensiske unge), Radius sælges til en profitorienteret kapitalfond og meget andet.

Det er sørgeligt at se, hvordan Danmark og den danske befolkning behandles.

Vi er et rigt land på mange måder. Politikerne skal bruge deres kræfter på, at vi danskere får det bedre, og Danmark kommer til at blomstre. I stedet koncentrerer politikerne sig om deres uigennemtænkte ideologiske fremtidsplaner for Danmark og EU især.

Jeg er ikke latinkyndig, men "Mater Omnis" er vel en passende undersættelse for Mette F., når Holbergs stykke på tinge forsætter med Mette F. i hovedrollen.

Nye Borgerlige vil dog gerne se en ende på den komedie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce