Annonce
Børkop

Et ekstra sikkert badeområde: Fem livreddere fra samme område skal til EM

Laura Mathilde Elkjær skal deltage ved dette års EM i livreddersport. Det foregår i Italien. Privatfoto
Hele fem unge fra Børkopområdet skal til Europamesterskabet i livredningssport.
Annonce

Børkop: Onsdag hopper 14 danskere i de italienske bølger, for de skal deltage ved EM i livredningssport. Og fem af deltagerne er fra Børkopområdet.

En af dem er 20-årige Laura Mathilde Elkjær, der er fra Børkop. Det er her i svømmehallen på Englystskolen, at hun har fået grundlagt sin interesse for svømning. Det var i svømmeklubben Tempo. Og det har bragt hende til EliteSwim, der samler de lokale elitesvømmere i Vejleområdet.

Og mange af de gode svømmere finder også interesse i livredning.

- Der er skabt en rigtig god kultur i svømmeklubberne omkring livredning, og vi er en gruppe, der bare synes, det er en sjov sport med en masse alvor bag. Livreddere kan gøre en stor forskel, og det er vigtigt hele tiden at dygtiggøre sig, forklarer hun.

Hun har været livredder en del år, og nu venter så et europamesterskab i kunsten i redde liv i både en svømmehal og udendørs på en strand.

- Jeg har været tilknyttet Trygfonden i tre år og arbejder som livredder hver sommer. Før det har jeg også taget livredningskurser, så jo, det har interesseret mig i mange år, og det bliver da super sjovt at komme med til EM. Jeg har ikke været med til så stort et mesterskab før, og jeg forventer realistisk set ikke medaljer, men det bliver en stor oplevelse og vil give mig en god erfaring, siger Laura Mathilde Elkjær.

Hvad er livredningssport?

Livredningssport er en konkurrencesport under Dansk Svømmeunion.

Konkurrencelivredning er en sport baseret på redningsfaglige discipliner, hvor der dystes både indendørs i svømmehallen og udendørs i havet eller på stranden.

Sporten er udviklet i Australien af kystlivredderne, som en måde at vedligeholde og styrke deres livredningsfærdigheder på.

Konkurrencelivredning har efterhånden spredt sig til det meste af verden, og i Danmark vokser livredningssporten stille og roligt.

Inden for de sidste par år er flere og flere livredningsklubber blevet grundlagt og livredning som en sportsgren har skabt inspiration i flere svømmeklubber, som har oprettet livredningshold eller laver livredningssport som et alternativ til svømmeundervisningen

Kilde: svoem.dk

Annonce

Trænet på lokale strande

Undervejs gennem sommeren har hun og de andre fra området trænet ved henholdsvis Brejning Lystbådehavn og ved Fladstranden i Høll. Svømmeklubben har et samarbejde med Brejning Lystbådehavn om at kunne opbevare ting hos dem.

- Det er de bedste steder, vi har i området til at træne udendørs. Lidt flere bølger ved Fladstranden ville ikke have gjort noget, men alt i alt er det gode steder, siger hun.

Onsdag begynder mesterskaberne i Italien, nærmere bestemt ved Riccione nær Rimini på den italienske østkyst.

- Jeg glæder mig, for det bliver en stor oplevelse at mødes med de bedste. Og så er det nu da dejligt, at mesterskaberne finder sted i et varmt land. Det er nu bare lidt sjovere i varmere vejr og vand, siger hun.

Annonce

Livredderkultur

Med på det danske team er også Mads Hjort, der er landsholdets træner. Han er også fra Børkopområdet, og han har tidligere været træner i Tempo.

Han er glad for, at der er skabt mange livreddere i Børkop og Vejleområdet.

- Det er lidt utroligt, at der kommer så mange dygtige livreddere fra det samme område. Men der er en livredderkultur i svømmeklubberne, og det betyder, at interessen smitter af mellem de unge, siger Mads Hjort.

Men når der nu er så mange fra Børkopområdet, er det ikke nærliggende, at det næste EM skal afholdes ved Fladstranden?

- Nej, så simpelt er det nu ikke. Fladstranden er en rigtig god badestrand, men et så stort mesterskab kræver en meget større strand end Fladstranden. Så skal det afholdes i Danmark bliver det helt sikkert ikke i Børkopområdet. Desværre, siger han.

Men kan mesterskabet ikke komme til Børkop, må Børkop sendes til mesterskabet. De fem lokale deltagere ved dette års EM i livredningsport er: Kristoffer Erbo Kjær, Tom Heilmann, Anna Emilie Skjerning Hansen, Mai Laurberg samt Laura Mathilde Elkjær. Desuden er træneren, Mads Hjort, og holdlederen, Tommy Kjær, også fra Børkopområdet.

Der dystes i både junior og seniorrækken.

Livreddersport kræver en god fysik og gode svømmeegenskaber, og derfor er det typisk konkurrencesvømmere som Laura Mathilde Elkjær, der deltager. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce