x
Annonce
Vejle

Et fladskærms-tv? Affaldsindsamlere fik et ton mere i sækkene

Frivillige i Vejle Kommune har i de sidste mange år samlet affald ind som led i den landsdækkende affaldsindsamling. Siden den første affaldsindsamling er der blevet fundet 1,5 millioner dåser i naturen ifølge Danmarks Naturfredningsforening. Arkivfoto
Til dette års affaldsindsamling i Vejle Kommune fik indsamlerne næsten fire ton affald i sækkene. Det er et ton mere end sidste år.

Vejle: Næsten fire ton affald.

Det var, hvad lokale indsamlere fandt af affald i naturen i Vejle Kommune ved Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling søndag den 31. marts. Det er godt et ton affald mere end sidste års indsamling, oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

- Der er med andre ord god plads til forbedring hos kommunens borgere i forhold til at få smidt affaldet i de anviste skraldespande i stedet for at smide det i naturen, lyder budskabet fra kommunen oven på årets affaldshøst.

Det helt store gengangere dette år var dåser, plastik og cigaretskod. Indsamlerne fandt også mere overraskende ting, der var blevet smidt i naturen - blandt andet et pengeskab, et fladskærms-tv og en parfumeflaske.

I Vejle Kommune var det Grønt Forum, der koordinerede affaldsindsamlingen i samarbejde med AffaldGenbrug, Materielgården og Økolariet.

I år havde 42 foreninger og grupper tilmeldt sig, hvilket svarede til 1038 borgere.

Blandt de tilmeldte foreninger var to etniske foreninger – nemlig Lettisk-Dansk Forening, der stod for området på Moldevej omkring Novaskolen, og Dansk-Rumænsk Kulturforening, der samlede affald i Dyrehaven.

Det blev Randbøldal Borgerforening, der vandt indsamlingens præmie for deltagende foreninger. Præmien var et bord-bænke-sæt sponsoreret af Materielgården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce