Annonce
Vejle

Et hårdt liv: Vejle får millioner til at hjælpe udsatte grønlændere

Pengene er bevilget over en tre-årig periode og skal bruges til et øget samarbejde mellem aktører på området - for eksempel Grønlænderhuset og Kirkens Korshær. Arkivfoto: Martin Ravn

Sproglige og kulturelle barrierer spænder i dag ben for kommunens arbejde med gruppen. Det skal fem millioner kroner fra Socialstyrelsen forsøge at lave om på.

Vejle: En del af byens grønlændere drikker og lever på anden vis et hårdt liv.

Men på grund af sproglige og kulturelle barrierer er det svært for kommunen at hjælpe dem. Men det bliver måske bedre. I hvert fald har Vejle netop fået over fem millioner kroner fra Socialstyrelsen til at styrke indsatsen over for udsatte borgere med grønlandsk baggrund.

Pengene er ifølge en pressemeddelelse bevilget over en tre-årig periode og skal bruges til et øget samarbejde mellem aktører på området - for eksempel Grønlænderhuset og Kirkens Korshær.

Erfaringen er, at det er svært at fastholde dem i en længerevarende indsats, selvom vi måske lykkes med at få kontakt med dem og sætte noget i gang.

 

Frivillige som forbilleder

Man har også planer om at bruge peer to peer-metoden, som oplever stor succes på psykiatriområdet. Med andre ord skal frivillige og ressourcestærke grønlændere hjælpe socialt udsatte grønlændere med at deltage i og forstå de kommunale tilbud.

Gitte Frederiksen (V) er som formand for voksenudvalget begejstret for ministeriets gavmildhed.

- Erfaringen er, at det er svært at fastholde dem i en længerevarende indsats, selvom vi måske lykkes med at få kontakt med dem og sætte noget i gang. Derfor har disse særligt udsatte borgere ikke fået det ud af vores tilbud, som vi gerne vil, og som de har så meget brug for. Det bliver forhåbentlig anderledes, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Skal hjælpe 60 borgere

1Ved at takke ja til midlerne, har Vejle Kommune forpligtet sig til at hjælpe 60 af de mest udsatte borgere med grønlandsk baggrund.

- Der vil være forskel på, hvor langt de enkelte borgere kommer. Men til syvende og sidst er vores mål, at alle 60 borgere flytter sig i retning af et bedre liv og længere væk fra misbrug, hjemløshed, ledighed og social udsathed, siger Gitte Frederiksen.

Pr. 1. januar 2017 er der ifølge offentlige tal 427 borgere i kommunen, som er født i Grønland. 330 af disse er mellem 18 og 67 år. Cirka 90 personer vurderes at være socialt udsatte med behov for en ekstra intensiv indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce