Annonce
Vejle

Et hej eller hallo over telefonen skal mindske den lokale corona-ensomhed

Er man interesseret, kan man kontakte kirke- og kulturmedarbejder Søren Kjærgård Jensen over mail skje@km.dk eller på telefonnummer 23 30 83 64. Arkivfoto: Lars Johannessen
Et nyt projekt med afsæt i Nørremarkskirken søger aktuelt efter såkaldte opkaldsmodtagere og telefonvenner.
Annonce

Vejle: Samværet har trange kår i øjeblikket.

Vi har alle sammen fået at vide, at vi skal ses med så få mennesker som overhovedet muligt for at undgå smitte med coronavirus. Men det har konsekvenser, mener Søren Kjærgård Jensen.

Han er kirke- og kulturmedarbejder i Nørremarkskirken og tager normalt ud på mange besøg i sognet, men naturligvis ikke i denne tid. Den sogneklub, han står for hver tirsdag, er også aflyst.

Han ved derfor, at en del bysbørn er meget alene - med risiko for at blive ensomme. Det vil han gerne gøre noget ved.

Derfor er han ved at stable en ringetjeneste på benene og søger aktuelt efter såkaldte opkaldsmodtagere og kommende telefonvenner.

- Familie og venner har fået at vide, at de skal passe på og bliver måske helt væk. Arrangementer og ting, de normalt går til, er aflyst. Derfor ser de ikke mange og kommer heller ikke meget ud. Der opstår meget alenehed, som risikerer at sætte sig som ensomhed, siger Søren Kjærgård Jensen.

Annonce

Hjælp fra pulje

Idéen har rumsteret et stykke tid, og da han så, at Vejle Kommune havde afsat en pulje mod ensomhed, søgte han om midler til projektet.

For nylig tikkede 16.500 kroner ind på kontoen, og det er nok til at sætte skub i ringetjenesten med annoncer i avisen og økonomi til at give de frivillige en lille erkendtlighed for deres indsats.


Der var engang en reklame for at blive besøgsven, hvor sloganet lød noget a la "bliv besøgsven - med risiko for venskab". For mig ville det være det fineste, hvis det i nogle tilfælde endte sådan.

Søren Kjærgård Jensen, kirke- og kulturmedarbejder


Kirke- og kulturmedarbejderen opfordrer til, at man tager kontakt til ham, hvis man godt kan se sig selv som telefonven og ringe til en medborger en til to gange om ugen. Man skal være over 18 år og have lyst til at lære et andet menneske at kende i minimum den periode, som nedlukningen af samfundet varer.

- Hvis man kan lide at tale med andre, så kræver det jo egentlig ikke meget. Man ringer og hører, hvordan det går, og jeg forestiller mig samtaler om vind og vejr og alt mellem himmel og jord, fortæller Søren Kjærgård Jensen.

Opkaldsmodtageren er der heller ikke mange krav til. Man skal have en brugbar telefon og kunne se meningen i, at den ringer et par gange ugentligt.

Annonce

Risiko for venskab

Projektet tager afsæt i Nørremarken, men man behøver ikke at bo i området.

- I princippet kan du bo ude i Skibet. Det er ligegyldigt, for der er jo ikke umiddelbart lagt op til fysiske møder, forklarer initiativtageren.

Men sådan må det da hellere end gerne ende, fortsætter Søren Kjærgård Jensen.

- Der var engang en reklame for at blive besøgsven, hvor sloganet lød noget a la "bliv besøgsven - med risiko for venskab". For mig ville det være det fineste, hvis det i nogle tilfælde endte sådan. Det er ikke nødvendigvis sådan, at telefonvennen ikke selv får noget ud af det. Slet ikke, mener han.

Kirke- og kulturmedarbejderen ved ikke, hvor stor interessen for at være med i projektet er. Kan man se sig selv i det som enten opkaldstager eller telefonven, tager man kontakt til ham over mail skje@km.dk eller på telefonnummer 23 30 83 64.

- Der kan ringe fire eller flere hundrede. Jeg aner det ikke. Så jeg er naturligvis spændt på udfaldet af det, jeg har sat gang i, siger Søren Kjærgård Jensen fra Nørremarkskirken.

Søren Kjærgård Jensen er kirke- og kulturmedarbejder i Nørremarkskirken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce