Annonce
Vejle

Et hus med 10.000 gæster om ugen - først nu er den første smittet

På trods af 10.000 gæster ugentligt har DGI Huset ikke oplevet nogen smittede gæster før torsdag. Med mindre statsministeren strammer forsamlingsforbuddet, vil husets opvisningshal Spektrum torsdag i næste uge igen lægge gulv til de efterhånden traditionsrige sangaftener. Denne gang med 488 tilmeldte. Foto: Torben Juhler
Omkring 10.000 mennesker har hver uge deres gang i DGI Huset, hvor en gæst først nu er meldt smittet med corona.

Vejle: DGI Husets svømmehal, fitnesscenter og klubtræninger var lukket ned sammen med en stor del af det øvrige coronaprægede samfund i foråret.

Men det lokale idrætsmekka genåbnede efter tre måneders tvangslukning 15. juni, og den genåbning har tilsyneladende ikke bragt den store smittespredning med sig lokalt.

Fredag blev DGI Huset kontaktet af en badegæst, som torsdag havde været i svømmehallen mellem klokken 12 og 14.30, og fredag blev han testet positiv for corona.

Annonce

- Det var hans kæreste, der ringede anonymt ind og fortalte, at de begge havde været hernede i det tidsrum. Kæresten var testet positiv, mens hendes test var negativ. Det føler jeg mig forpligtet til at kommunikere videre, så gæster, der var hernede i samme tidsrum, kan få det at vide og tage deres forholdsregler, siger direktør i DGI Huset Roland Christiansen.

Første var alligevel ikke smittet

DGI Huset meldte for halvanden måned siden ud, at en saunagæst var blevet smittet, og her kunne svømmehallen hjælpe Styrelsen for Patientsikkerhed med smitteopsporingen, fordi det var et saunahold, der krævede tilmelding.

Efterfølgende viste en ny test så, at saunagæsten alligevel ikke have været syg med covid-19.

Denne gang har DGI Huset ikke mulighed for at bidrage med smitteopsporingen, men den smittede har selv været i kontakt med styrelsen.

Han er nu den første gæst, som DGI Husets ledelse har viden om har været smittet, mens han har været i huset. Et yderst beskedent antal, taget i betragtning af, der ugentligt går omkring 10.000 mennesker ind og ud ad DGI Husets døre.

Annonce

Ingen smittede blandt ansatte

- Vi er selv overraskede over, at vi ikke hører om nogen, der er smittede hernede. Vi holder index 80 på vores holdtræninger og har ikke hørt om folk, der har været smittede. Vi har 41 fastansatte og 30 timelønnede instruktører, og heller ikke blandt de ansatte har vi oplevet, at nogen er blevet smittet, siger direktøren.


Vi har indtil videre været forskånet, men du kan heller ikke sparke dig frem for spritbeholdere hernede.

Roland Christiansen, direktør DGI Huset Vejle


Han kan selvfølgelig ikke garantere, at der ikke er en håndboldspiller eller kampsportsudøver, der har været smittet, mens de har trænet i huset.

Men det er ikke noget, DGI Huset bliver orienteret om af klubberne.

- Vi har indtil videre været forskånet, men du kan heller ikke sparke dig frem for spritbeholdere hernede. Vi har ansat en pige, som to timer hver eneste dag ikke laver andet end at spritte alt af i forhallen, og så har vi investeret i en maskine, der sprøjter ioniseret rensevæske ud over træningsmaskinerne i fitnesscentret, siger Roland Christiansen.

Annonce

Holder sangaften med mindre...

Og med mindre statsminister Mette Frederiksen (S) senere fredag strammer forsamlingsforbuddet, får DGI Huset torsdag i næste uge besøg af 488 vejlensere til den efterhånden traditionsrige sangaften i Spektrum.

- Det holder vi fast i, hvis vi stadig må på torsdag, og jeg oplever, at folk tager enormt hensyn til hinanden og gør, som de får besked på, siger direktøren fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Kampen genoptages efter Eriksens kollaps

Annonce