Annonce
Give

Et længe ventet skridt fremad

Museumsleder Lars Froberg Mortensen, Give-Egnens Museum, er en glad mand, næsten dobbelt glad. Museet er igen blevet åbnet for publikum og nu har kommunens økonomiudvalg også bevilget de penge, der skal til, for at Slots- og Kulturstyrelsen vil acceptere museets handlingsplan. Foto: Børge Larsen
For Lars Froberg Mortensen har de første otte måneder som leder af Give-Egnens Museum været præget den manglende kommunale bevilling, der nu er kommet. Derfor kan der nu komme mere ro på det egentlige arbejde.

Give: Lettelsen er til at få øje på, når man i disse dage møder museumsleder Lars Froberg Mortensen på Give-Egnens Museum.

Lettelse er kombineret med glæde og arbejdslyst. Den sidste har såmænd været der hele tiden, men nu har den kunnet målrettes det, han som museumsleder er bedst til: Sammen med de ansatte og de mange frivillige at få det bedst mulige ud af museets ressourcer.

Nu behøver han ikke længere konstant tage stilling til truslen om, at museet mister sin statsanerkendese. Truslen er der naturligvis til stadighed, men nu han selv mulighed for at tage hånd om truslen sammen med museumsforeningens bestyrelse, de ansatte og de frivillige.

Annonce

Nu er det ikke længere noget, der er ude af hans hænder og overladt til politikere i udvalg og byråd. Nu er det op til museet selv og det er de helt på det rene med.

- Jo, vi er meget glade. Vi har sammen med bestyrelsen været igennem handlingsplanen så mange, at vi er helt parate til at tage fat på de opgaver, der venter os, siger Lars Froberg Mortensen.

Jubilæumsudstilling

Det er egentlig en dobbelt glæde, de nyder på museet. For lige inden de den økonomiske hårdknude løste sig, fik museet lov til igen at åbne dørene for betalende gæster. Museet havde stort set været lukket i tre måneder.

- På den måde er vi naturligvis også glade for at komme i gang igen. Her har været stille, men den tid har vi så kunnet bruge til at arbejde med handlingsplanen og med den kommende udstilling, siger Lars Froberg Mortensen.

Den kommende udstilling kommer så at sige til at stå i museets eget navn. For Give-Egnens Museum fylder 50 år og det skal naturligvis markeres, også med en udstilling.

Til den udstilling har museet været så heldige at få assistance af den person, der kender museet bedst af alle, nemlig museets grundlægger og leder gennem mange år, Falk Mikkelsen.

Mens han og hans mange hjælpere går og pusler i udstillingshallen, er der kommet godt med liv i resten af museet.

Og med Lars Froberg Mortensens ord, er glæden nu også rigtig kommet tilbage på museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Krondiamantbryllup i Give

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce