Annonce
Give

Et længe ventet skridt fremad

Museumsleder Lars Froberg Mortensen, Give-Egnens Museum, er en glad mand, næsten dobbelt glad. Museet er igen blevet åbnet for publikum og nu har kommunens økonomiudvalg også bevilget de penge, der skal til, for at Slots- og Kulturstyrelsen vil acceptere museets handlingsplan. Foto: Børge Larsen
For Lars Froberg Mortensen har de første otte måneder som leder af Give-Egnens Museum været præget den manglende kommunale bevilling, der nu er kommet. Derfor kan der nu komme mere ro på det egentlige arbejde.

Give: Lettelsen er til at få øje på, når man i disse dage møder museumsleder Lars Froberg Mortensen på Give-Egnens Museum.

Lettelse er kombineret med glæde og arbejdslyst. Den sidste har såmænd været der hele tiden, men nu har den kunnet målrettes det, han som museumsleder er bedst til: Sammen med de ansatte og de mange frivillige at få det bedst mulige ud af museets ressourcer.

Nu behøver han ikke længere konstant tage stilling til truslen om, at museet mister sin statsanerkendese. Truslen er der naturligvis til stadighed, men nu han selv mulighed for at tage hånd om truslen sammen med museumsforeningens bestyrelse, de ansatte og de frivillige.

Annonce

Nu er det ikke længere noget, der er ude af hans hænder og overladt til politikere i udvalg og byråd. Nu er det op til museet selv og det er de helt på det rene med.

- Jo, vi er meget glade. Vi har sammen med bestyrelsen været igennem handlingsplanen så mange, at vi er helt parate til at tage fat på de opgaver, der venter os, siger Lars Froberg Mortensen.

Jubilæumsudstilling

Det er egentlig en dobbelt glæde, de nyder på museet. For lige inden de den økonomiske hårdknude løste sig, fik museet lov til igen at åbne dørene for betalende gæster. Museet havde stort set været lukket i tre måneder.

- På den måde er vi naturligvis også glade for at komme i gang igen. Her har været stille, men den tid har vi så kunnet bruge til at arbejde med handlingsplanen og med den kommende udstilling, siger Lars Froberg Mortensen.

Den kommende udstilling kommer så at sige til at stå i museets eget navn. For Give-Egnens Museum fylder 50 år og det skal naturligvis markeres, også med en udstilling.

Til den udstilling har museet været så heldige at få assistance af den person, der kender museet bedst af alle, nemlig museets grundlægger og leder gennem mange år, Falk Mikkelsen.

Mens han og hans mange hjælpere går og pusler i udstillingshallen, er der kommet godt med liv i resten af museet.

Og med Lars Froberg Mortensens ord, er glæden nu også rigtig kommet tilbage på museet.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce