Annonce
Vejle

Et måltid mad, et bad og socialt samvær: Politikere trodser formaninger og laver tilbud til udsatte borgere

Værestedet kommer ifølge planen til at holde åbent mandag, onsdag og torsdag mellem klokken 16-20. Arkivfoto: Kim Haugaard
I voksenudvalget har man givet grønt lys til et midlertidigt tilbud til udsatte borgere. Fremover kan de dermed bruge deres eftermiddage og aftener på Café Parasollen.
Annonce

Vejle: Vejles mest udsatte borgere får nu et sted at gå hen om eftermiddagen og aftenen. I hvert fald for de næste måneder.

Fra januar og til og med marts tilbyder det sociale værested Café Parasollen et varmt måltid mad, et bad og socialt samvær og aktiviteter. Det sker, efter at Vejle Byråds voksenudvalg har afsat 110.000 kroner til formålet.

Forvaltningen lagde ellers op til, at politikerne skulle holde pungen i lommen, da udvalget er hårdt presset på økonomien, og at det ifølge formaningerne ikke kunne ske, "uden at det vil påvirke udvalgets samlede økonomiske resultat".

Det valgte udvalgsformand Gitte Frederiksen (V) og hendes kollegaer at overhøre. De har fundet pengene i en pulje, der er til udvalgets disposition.

Det kan godt være, at vi som udgangspunkt ikke har pengene, men dem må vi bare finde for at løse opgaven.

Gitte Frederiksen (V), byrådsmedlem og formand for voksenudvalget

Annonce

De skal have et sted at gå hen

På stående fod er der ikke klarhed over konsekvenserne af beslutningen.

- Vi var enige, for det er så vigtigt, at netop de her borgere har et sted at gå hen. Så det kan godt være, at vi som udgangspunkt ikke har pengene, men dem må vi bare finde for at løse opgaven, siger Gitte Frederiksen.

De hjemløse og på anden måde udsatte borgere i Vejle har hidtil kunnet gå hen på herberget og dets værested, når tilbud som Kirkens Korshærs varmestue og Café Parasollen lukkede om eftermiddagen.

Men i sommer lukkede overnatningsmuligheden på Damhaven over for shoppingcenteret Bryggen.

Dengang blev midlertidige senge sat op på Gulkrog, og 1. april åbner et helt nyt natherberg i den fine villa på Horsensvej 35, hvor alkoholbehandlingen af voksne hidtil har hørt til.

Annonce

Mad, bad og tøjvask

Indtil da vil Vejle Kommune undersøge, om der reelt er et behov for et tilbud til gruppen om eftermiddagen og aftenen. I mellemtiden giver man Café Parasollen mulighed for at stå for en løsning.

Ifølge dagsordenen kommer caféen i Vestergade til at holde åbent mandag, onsdag og torsdag klokken 16-20. Målgruppen er socialt udsatte borgere med blandt andet misbrug.

Der serveres mad, og borgerne kan få et bad, vaske tøj og deltage i diverse aktiviteter holdt af tre socialfaglige medarbejdere samt to frivillige i køkkenet.

- Imellemtiden finder vi ud af, hvad behovet reelt er og sørger for, at vi får skabt det helt rigtige løsning til disse borgere, siger voksenudvalgets formand, Gitte Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce