Annonce
Ikast-Brande

Et nyt Hotel Dalgas i støbeskeen

Asger Månsson ses her i restauranten sammen med fra venstre indretningsarkitekt Marianne Fryland, den ene af hotellets (og ifølge Asger Månsson Danmarks to bedste) receptionister, Jane Maigaard samt Eva Holten, der skal bidrage med sin viden fra mange års erfaring med hoteldrift. Foto: Mikael Lund
Ny hotelbestyrer bebuder forandringer på Hotel Dalgas i Brande.
Annonce

Brande: Hotellets navn bliver der ikke ændret på, men indenfor murene på Hotel Dalgas er der en hel del forandringer på bedding, og de første er allerede sat i gang.

Den nybagte hoteldirektør, Asger Månsson, er i fuld gang med at sætte sit nye hold, hvor der dog også er blevet plads til et par genvalg i form af Danmarks ifølge Asger Månsson to bedste receptionister og en rengøringsassistent.

Køkkenet er det første, der er blevet taget fat på under ledelse af Aske Munk, der er hentet ind som en kombination af konsulent og køkkenchef. Alt inventar er hevet ud, og indretningen bliver ændret radikalt, så lige nu serveres der kun morgenmad fra ”det kolde køkken” i restauranten.

Fremover bliver det Café Albert, der skal fungere som restaurant, men også her er der en hel del, der skal renoveres, males eller udskiftes først – heriblandt navnet.

En navnekonkurrence på Facebook resulterede i cirka 150 forslag, men hvad ”barnet” skal hedde, er endnu ikke besluttet, oplyser Asger Månsson, der håber på at være klar til en gradvis genåbning af restauranten i starten af oktober – i første omgang for hotellets gæster, så det nye personale kan få en glidende indkøringsperiode.

Annonce

Erfarne folk

Udover Aske Munk som køkkenchef har Asger Månsson bl.a. entreret med indretningsarkitekten Marianne Fryland og Eva Holten, som skal øse af sine mange års erfaring fra hotelbranchen. Selv har han – udover den nyligt erhvervede titel som direktør for List Inn (de 12 hotellejligheder på N. I. Møllers Plads, red.) - ikke den store erfaring med hoteldrift. Han er egentlig uddannet som landmand på Grindsted Landbrugsskole og har efterfølgende uddannet sig til agrarøkonom og siden jordbrugsteknolog med speciale i økonomi i Århus og har de seneste år arbejdet som driftsøkonom hos Sagro, hvor han også er udlært.

Oplevelserne som chef for List Inn har imidlertid ikke skræmt ham, selvom han erkender, at der har været flere opgaver, end man kan klare over computeren.

– Det er sjovt at have med gæsterne at gøre, siger han således.


Vi synes, byen fortjener et hotel.

Asger Månsson


Om grunden til overtagelsen af Hotel Dalgas, som ikke lige lå i kortene for et år siden, siger han:

- Vi synes, byen fortjener et hotel – det har betydet meget for mig, at vi kan være med til at drive det videre. Det er et godt, stærkt og solidt hotel, fastslår han.

Annonce

Renovering i etaper

Af hotellets i alt 52 værelser sættes 14 i første omgang i stand – renoveringen kommer til at ske etapevis, så der hele tiden er værelser til udlejning. At naboejendommen på Brandlundvej 3A, der også indgik i handlen, så gik hen og brændte forrige søndag, gør bare udfordringen så meget desto større – nu er der lige lidt mere, der skal sættes i stand.

- Man lærer noget hver eneste dag, konstaterer Asger Månsson med et stort smil.

– Vi vil gerne være med til at holde liv i byen og lave noget god mad – det er det, der tænder mig, siger den unge hotelbestyrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Ikast-Brande

Travebanko på søndag

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce