Annonce
Billund

Et stort og reelt juleønske i december

Henning Sejer Madsen, Vesterhede (DF). Foto: John Randeris

Læserbrev: Jeg har et stort juleønske, som jeg tror, at jeg deler med mange mennesker i vores lille lokalsamfund.

Julen står for døren, og det er lige nu, at vi alle sammen har lov til at ønske os lige det, vi allerhelst går og drømmer om.

Der er nok mange, der ønsker, at coronaen er overstået, og at vi er kommet godt ud på den anden side, det er et af de store ting.

Annonce

Jeg har også et juleønske, som ikke nærmer sig coronaønsket, men som trods det vil få en stor betydning i vores lille lokalsamfund.

Det, jeg ønsker mig til jul, er såmænd bare, at der er flere af vore lokale politikere, der åbner øjnene og ser, hvad de er ved at foretage sig med vores lille, lokale plejehjem, Engbo i Stenderup-Krogager.

Nå ja, det er jo da bare lukning af et plejehjem, og vi mangler jo penge, så det er vel ikke så slemt. Hold da op for en egoistisk måde at føre sig frem på, og nej, det er vel ikke så slemt, når man ikke lige bor i området, og vi skal jo spare penge, ikke?

Jeg ved godt, at et plejehjem måske ikke er altafgørende for et lille landsbys overlevelse, men det er et stort skridt på vejen.

Når de lokale institutioner lukker, går det kun en vej, og det er ned af bakke. Skolen er ikke lukket endnu, men det er sandsynligvis næste skridt på vejen.

Der kommer ikke nogle nye unge mennesker, for hvad er byen værd uden skole og de lokale arbejdspladser fra plejehjemmet?

Vi har prøvet det i Vesterhede, og hvem tror mon, at det skulle være anderledes i Stenderup-Krogager?

Desværre bliver en udtalelse år tilbage fra en af de lokale medlemmer fra lokaludvalget nok uhyggelig sand, for han sagde: Om ikke andet vil vi være kendt for, at der er højt til himmelen.

Det vil være starten på en glidebane for også Stenderup-Krogager, når kommunen med de to største partiers velsignelse nedlægger sine aktiviteter i det lokale miljø. Hvis vi så ser på, at det drejer sig om, at vi har for mange plejehjemspladser og en økonomi på ældreområdet, der er udfordret, ja, så kan jeg ikke forstå, at vi da uden at blinke fortsætter med at deltage i 10 nye plejehjemspladser i Billund og samtidig nægter at undersøge mulighederne for alternative løsninger på økonomien.

Der er indsendt over 20 høringssvar om plejehjemmet Engbo, og hvad var lige kommentaren: Nå ja, det var vel, hvad vi regnede med. Det er en både flabet og arrogant holdning at have til de små byers hjerteblod. Desværre er det kun Dansk Folkeparti, der kæmper for Engbo og imod den fortsatte nedprioritering af vore små landsbyer.

Jeg går ind for demokrati, men dette er et sørgeligt bevis for, at lokale kræfter sætter økonomi langt over de små byers overlevelse.

Hvis vi kunne arbejde sammen i byrådet, og viljen havde været der, kunne vi sagtens finde besparelser uden at vi skulle lukke et lille og velfungerende plejehjem.

Jeg håber, at julemiraklet vil ske på byrådsmødet på tirsdag, når vi desværre som forventet ser, at der er et flertal, som vælger at nedlægge Engbo.

Forestil jer, at Både Venstre og Socialdemokratiet får øjnene op og stemmer imod nedlæggelsen af Engbo. Se det ville være et rigtigt juleeventyr.


Det vil være starten på en glidebane for også Stenderup-Krogager, når kommunen med de to største partiers velsignelse nedlægger sine aktiviteter i det lokale miljø.

Henning Sejer Madsen (DF)
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - Ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce