Annonce
Vejle

Fædre vover sig ind på baby-holdene i Sydjylland: EU-direktiv sender flere fædre på barsel

EU har vedtaget regler for øremærket barsel til mænd. Samtidig oplever man hos AOF i Vejle en stigende interesse for deres baby-hold. To fædre med hvert deres barn er med på et hold i Bredballe. Foto: Yilmaz Polat
Et EU-direktiv vedtaget i januar betyder, at der er blevet øremærket to måneders barsel til de europæiske fædre.

Vejle/EU: Nybagte forældre har ret til 32 ugers forældreorlov på barselsdagpenge ud over den orlov, som ellers er bestemt i forbindelse med forældrenes overenskomster.

I januar vedtog EU-Parlamentet, at otte ud af de 32 uger skal være øremærket til fædrene.

De er ikke tvunget til at tage orloven, men hvis de ikke gør, kan moderen ikke overtage ugerne, og de bortfalder i stedet.

Dette kommer formentlig til at betyde, at endnu flere fædre tilvælger barslen, og dermed kan AOF måske se frem til flere fædre på deres baby-hold, forventer Heidi D. Lund, som er kursussekretær hos AOF Sydjylland.

Her oplever man så småt, at fædrene er begyndt at vove sig ind på baby-holdene, som før var overtegnet af mødre.

Annonce

Både godt og skidt

På babyholdet i Bredballe synes deltager og far, Kristian Wædegaard, at det nye EU-direktiv er rigtig godt.

- Både for fædrene, men også for ligestillingens skyld, siger Kristian Wædegaard, der har sin søn 10 måneder gamle søn Eskild med til Krybe-Kravle Gymnastik hos Bredballe Fysioterapi.

- Det betyder, at der er en mindre forskel i attraktivitet mellem unge mødre og fædre, når de skal ud og søge arbejde, så de har en ligeværdig chance på arbejdsmarkedet.

Kristian Wædegaard forventer også, at direktivet kan være et kærligt skub til de fædre, som før i tiden fravalgte barsel.

Den anden far på baby-holdet, Morten Birkelund, er lidt mindre positiv over for EU-direktivet.

- Det er egentlig fint nok, at de vedtager sådan et direktiv, men jeg det synes, det er bedre, at man gør det valgfrit, end at man vil diktere det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Annonce