Annonce
Vejle

Europark vinder første runde på Reinholdts Plads

Europark vandt første omgang i Retten i Horsens, men en ny omgang venter i Retten i Kolding. Arkivfoto
Annonce
Vejle - Det kommer til at koste Klaus Toft fra Løsning 3400 kroner at forsøge at overbevise Retten i Horsens om, at han skulle slippe for at betale en bøde til Europark for at parkere på Reinholdt Plads ved stationen i Vejle.

Klaus Toft mener, at skiltningen på pladsen, hvor der gælder forskellige regler, er forvirrende, og at Europark heller ikke selv har styr på reglerne.

Han blev nemlig i første omgang tilkendt en bøde, fordi han ikke havde et synligt p-bevis i ruden, og i anden omgang fordi tilladelsen manglede.

Klaus Toft havde dog betalt for en p-billet i Europarks automat og troede, det var gyldig betaling.

Men der er forskel på et p-bevis og en p-billet, og Retten i Horsens mener, at skiltningen på den udskældte parkeringsplads er tilstrækkelig til, at man ved "sædvanlig agtpågivenhed kunne gøre sig bekendt med reglerne for parkering på den pågældende plads".

De 3400 kroner, som Klaus Toft nu skal betale består dels af den oprindelige bøde på 750 kroner. Dertil kommer procesrente på 650 kroner og 2000 kroner i sagsomkostninger.
Annonce

Dom på vej i Kolding

Slaget er dog ikke tabt for de bilister, der har modtaget bøder på p-pladsen.

1. juni behandlede Retten i Kolding en sag, der også omfatter parkering på Reinholdts Plads, og mens Klaus Toft selv mødte i Retten i Horsens, havde de to bilister i sagen i Kolding, fået en jurastuderende til at føre deres sag.

Den jurastuderende lagde vægt på, at tvivlen skal komme forbrugerne til gode ved den slags aftaler, som "indgås", når forbrugere parkerer. At almindelige bilister ikke forstår forskellen på et p-bevis og en p-bøde, og at skiltningen ikke er blevet forbedret på stedet siden den 12. december 2011, da en bilist blev frifundet for at have parkeret på den samme del af p-pladsen.

Europarks advokat, Dennis Laue, indrømmede i Retten i Kolding, at flere bilister får bøde på stedet på grund af manglende p-bevis, og at der sikkert er tale om "temmelig mange".
Annonce

Anke kræver tilladelse

Men Europark ønsker ikke at fortælle, hvor mange, der på den måde får en bøde.

Der falder dom ved Retten i Kolding 15. juni.

Hvis de to p-kunder bliver frifundet i Retten i Kolding står man i den paradoksale situationen, at bilister, der bor i Hedensted og Horsens skal betale bøder for at holde på pladsen, mens bilister, der bor i retskredsen under Retten i Kolding sandsynligvis vil blive frifundet.

Normalt er det ikke muligt at anke småsager på beløb under 20.000 kroner til Landsretten. Det kræver en tilladelse fra procesbevillingsnævnet, men Klaus Toft fra Løsning vil anke sin sag, hvis Retten i Kolding vælger at frifinde de uheldige bilister. Det samme vil Europark givetvis gøre, hvis dommen går imod dem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce