Annonce
Jelling

Eventyret kommer til Jelling: Det er Jims skyld!

Denne brogede flok fra Jelling Teater Selskab tog opstilling foran Haughus for at gøre reklame for forestillingen, der har premiere på kroen i Jelling fredag aften. Privatfoto

Jelling Teaterselskab har fredag aften premiere på den selvskrevne forestilling "Halehøj på Eventyrhotellet".

Jelling: - Det er Jims skyld!

Med denne indledning er instruktør Eva Guldmann klar til at fortælle om den nye forestilling fra Jelling Teater Selskab. Den har premiere på Jelling Kro fredag klokken 20.

- Jamen, jeg synes jo bare, at det kunne være sjovt at gøre noget med H. C. Andersen. Hvad sker der, hvis nogle af hans figurer kommer til Jelling, forsvarer stykkets forfatter sig.

Truppen fik ideer, mens den spillede først på året. Mange ideer.

- Så sagde vi: "Her er ideerne, Jim. God sommer, fortæller Eva Guldmann.

Halehøj på kroen

Jelling Teaterselskabs forestilling Halehøj på Eventyrhotellet har premiere fredag klokken 20 på Jelling Kro. Forestillingen gentages lørdag klokken 20 og søndag klokken 19.Hvis der er flere billetter, kan de købes i Superbrugsen i Jelling. En teatermenu kan bestilles på Jelling Kro.

Der er 10 optrædende i 13 roller. Der er desuden teknisk personale. Samt en enkelt musiker: Jim Højberg på ukulele.

Forestillingen varer cirka halvanden time.

Klodshans på tv 2

- Med så mange ideer, troede jeg, det ville være lettere at skrive stykket. Men det blev det slet ikke, for jeg skulle have flest mulig ideer med. Så sad jeg dér og skulle finde ud af, hvad der sker, hvis lille og store Klaus møder konen med æggene. Ellers hvordan Klodshans kan blive til en tv 2 reportage, fortæller Jim Højberg.

Men stykkets forfatter var ikke ene om hovedbrud. I inspirationsfasen spillede deltagerne mange roller, og så var det Eva Guldmanns problem, hvem der skulle spille med - og hvad. Hun havde en idé om at skabe et spil mellem et kropar med inspiration fra Sybil og Basil-figurerne i Fawlty Towers-serien med John Cleese i hovedrollen.

Hurtig virkelighed

- Det er ikke en lagkagerevy med numre, der afløser hinanden. Der er både nationale og lokale ting i den. Der er lokale politiske hints, men mere som figurer. Det store spørgsmål i stykket er: Hvem er kejseren, der går rundt uden tøj på, og hvem sidder på skattekisten? Det er ikke så direkte sagt-agtigt, meeen jeg tror ikke, der er noget at tage fejl af, siger Eva Guldmann.

Selv om truppens folk forsøger at være skøre, så ender deres farligste ideer med at blive overhalet af virkeligheden. Der var et år, hvor de stak ild til sognehuset. Siden brændte kapellet.

I år var der et morsomt indslag om prins Henrik. Det blev umuligt at have med i stykket, efter at det kom frem, at prinsen var syg.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce