Annonce
Fredericia

Ewii ruller fibre for en milliard kroner ud

Udrulningsplanen er klar, så 43 teknikere de kommende måneder kan få lagt fibernet i jorden til potentielle modtagere i trekantområdet. Arkivfoto
Beslutningen om at investere en milliard kroner i, at hele Trekantområdet dækkes af fibernet fra Ewii, sætter 43 teknikere nu gang i. Udrulningsplanen frem til nytår ligger klar. Målet er at få de sidste 50.000 adresser dækket med fiber-adgang.
Annonce

Trekantområdet: I juni besluttede Ewiis bestyrelse, at samtlige husstande i Trekantområdet skal have fibernet. Ewii-koncernen afsatte en milliard kroner til projektet – og nu er den konkrete plan for arbejdet klar – og teknikerne går i gang i denne uge, oplyser Ewii i en pressemeddelelse.

- Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser, siger Pernille Johannessen, der er forretningsudviklingsdirektør i Ewii-koncernen.

I dag har 105.000 borgere i Trekantområdet adgang til Ewiis fibernet, og nu er det et spørgsmål om at få resten med, lyder det fra koncernen.

Fibernettet bliver rullet ud i etaper, som hver dækker et område.

- Helt praktisk har vi 43 teknikere i marken, så det siger sig selv, at det kommer til at tage lidt tid at nå til de 50.000. Derfor er vi nødt til at planlægge det og gøre det smart, siger Pernille Johannessen og fortsætter:

- Vi får mange forespørgsler på, hvornår vi kommer til bestemte områder, og det kan jeg godt forstå. Og vi kommer, så hurtigt vi kan. Men vi følger den plan, vi har lagt og skal naturligvis nok melde ud i god tid, hvilke adresser der står for at blive opkoblet, forklarer hun.

Hver gang Ewii starter en ny etape, bliver de berørte adresser meldt ud.

Projektet med at rulle fibernet ud i Trekantområdet har Ewii-koncernen døbt ”Fiber i alt til alle”, og det er ambitionen, at udrulningen vil styrke områdets sammenhængskraft.

Første etape varer indtil nytår, og herefter vil de næste adresser på listen blive meldt ud.

Det er muligt at følge fiberudrulningen på Ewiis hjemmeside.

Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser.

Pernille Johannessen, forretningsudviklingsdirektør i Ewii-koncernen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce