Annonce
Jelling

Expats laver kunst om øjeblikket lige inden øjeblikket

De fire expats Lucy Read, Shari Vogl, Jessica McGrath og Joshua McGrath står bag udstillingen ?Før Kysset: The Space Between The Beats? i Sejd Art Gallery. Udstillingen er en del af Mytologisk Art Festival og varer frem til 25. november. Foto: Mette Mørk

Fire såkaldte expats med sans for kunst er rykket ind i Sejd Art Gallery. Her har de lavet en udstilling om øjeblikkene, lige før noget sker. På lørdag inviterer de indenfor bag kulisserne i galleriet.

Jelling: Da undertegnede hørte om navnene Lucy Read, Jessica McGrath, Shari Vogl og Joshua McGrath, var den umiddelbare tanke, at de var en del af en amerikansk musikgruppe eller et cast til en Hollywood-film.

Dette er ikke helt sandheden, men vi befinder os dog stadig i den kreative genre. Fælles for de fire personer er nemlig, at de alle arbejder med kunst til daglig. Samtidig er de alle expats - det vil sige, at de er i Danmark, fordi de eller deres partnere arbejder i en af områdets store virksomheder.

Tilmed har de fire kunstnere, der kommer fra USA, Australien og England, nu også til fælles, at de står bag den nyeste udstilling i Sejd Art Gallery. En udstilling, der har fået titlen "Før Kysset: The Space Between The Beats".

Annonce

Det præger byen, at vi er åbne over for gæster, og det gælder, uanset om man er turist fra udlandet eller bor på asylcentret.

Ole Grangaard, Sejd Art Gallery

Tilfører kulturel værdi

Idéen udsprang efter et besøg på Café Sejd, hvorefter Lucy Read, Jessica McGrath, Shari Vogl og Joshua McGrath i samarbejde med caféejer Ole Grangaard har fået udstillingen op at stå.

- I galleriet synes vi, at udstillingen falder godt ind i Jellings dna. I byen taler vi hele tiden om, at vi alle er en del af Jelling, især efter byen er kommet på verdensarvlisten. Det præger byen, at vi er åbne over for gæster, og det gælder, uanset om man er turist fra udlandet eller bor på asylcentret, siger Ole Grangaard.

Om valget af temaet "Før Kysset: The Space Between The Beats", siger han:

- Det handler om øjeblikkene, lige før noget sker, og for disse kunstnere kan det blandt andet handle om spændingen, lige før de selv rykker videre til et andet land. Kunstnerne er et godt udtryk for den moderne globaliserings nomader. Mens deres ægtefæller og partnere tilfører erhvervsmæssig værdi til Danmark, er de selv med til at tilføre kulturel værdi til landet.

Mød kunstnerne

Udstillingen i Sejd Art Gallery åbnede i slutningen af sidste måned, og der har allerede været mange forbi galleriet, fortæller Ole Grangaard.

- Jeg tror, at mange kan have gavn af at få et indblik i kunstnernes værker, fordi de er gode beviser på, at der mange positive ting ved globaliseringen, siger han.

Egentlig har galleriet åbent hver dag fra klokken 10 til 17, men på lørdag 29. september vil der være et særligt åbent hus-arrangement ligeledes mellem klokken 10 og 17.

Her vil der være mulighed for at møde Lucy Read, Jessica McGrath, Shari Vogl eller Joshua McGrath, som vil give en rundvisning, besvare spørgsmål samt vise, hvordan deres kunst tager form.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce