Annonce
Vejle

Nu kan corona-testbiler bestilles: Regionen sender 10 nye biler på landevejen

Region Syddanmark tilbyder nu at sende testbiler ud til eksempelvis virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
10 testbiler skal teste borgere, medarbejdere og studerende, der ikke har symptomer, for covid-19. Det er kommuner, særlige virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der kan anmode om besøg af testbilerne.
Annonce

Region Syddanmark: Det skal være nemmere at få testet store forsamlinger af mennesker i Region Syddanmark, og regionen har derfor oprettet 10 covid-testbiler.

Bilerne skal som udgangspunkt rykke ud til syddanske kommuner, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvis de ønsker at borgere, medarbejdere eller studerende skal testes for covid 19. De 10 covid-testbiler kan dog også blive sendt ud til andre regioner. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

For at få en covid-testbil skal den enkelte kommune, virksomhed eller uddannelsessted sende en anmodning via www.rsyd.dk/testbiler. Her vil en gruppe læger prioritere blandt anmodningerne ud fra en sundhedsfaglig vurdering. Regionen vil give besked inden for 72 timer. Hvis det er akut, giver regionen svar inden for 24 timer.

- Vi kan se, at der er et stort ønske om og et stort behov for, at vi tester på eksempelvis universiteter, i kommuner med højt smittetryk og i virksomheder, der enten er samfundskritiske eller meget sårbare over for udbrud af covid-19. Derfor har vi nu lavet en indgang, hvor man hurtigt kan anmode om besøg af testbilerne, og hvor vi hurtigt kan give svar,  siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, om baggrunden for det nye tiltag.

Annonce

Endnu flere test

Region Syddanmark og de andre regioner tester rigtig mange borgere hver dag i testcentrene. Med de 10 testbiler kan Region Syddanmark nu teste endnu flere.

Foruden de 10 covid-testbiler, der rykker ud for at teste større forsamlinger uden symptomer, har regionen også mønstret fire biler, der hurtigt kan rykke ud til eksempelvis plejehjem eller sociale institutioner, hvis der konstateres tilfælde af covid-19.

De fire testbiler kan også teste borgere med symptomer, der ikke har mulighed for at komme ind til testcentrene.

Undtagelsesvist kan bilerne også teste borgere uden symptomer, der ikke kan komme ind til testcentrene, hvis de eksempelvis skal flytte ind på et hospice eller plejehjem.

I sådanne tilfælde kan institutionerne kontakte AMK-vagtcentralen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce