Annonce
Vejle

Få dage efter nedlukningen af Vejle: Smittetallet har aldrig været så højt som nu

Den seneste uge er 8068 vejlensere testet for covid-19. Af dem var 2,42 procent positive. Arkivfoto: Mette Mørk
Den seneste uge er 195 borgere bosat i kommunen opdaget med coronavirus.

Vejle: Smittetallet i Vejle sætter på ny en kedelig rekord.

De seneste uger er det gået lidt op og så lidt ned igen, men søndag eftermiddag nåede det desværre nye højder. Det viser nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Den seneste uge er 195 borgere bosat i Vejle Kommune opdaget med coronavirus.

Incidenstallet - også kaldet smittetallet - ligger dermed på 168,8 per 100.000 indbyggere.

Hidtil har det højeste tal været 154,9, som det nåede for et par uger siden. For en uge siden, søndag 6. december, lå det eksempelvis på 127,2, og to dage forinden, om fredagen, hed det 130,7.

Annonce

Positivprocent på 2,42

De danske sundhedsmyndigheder har sat en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen pr. 100.000 indbyggere. Vejles smittetal er dermed stadig langt over grænsen og har efterhånden været det i månedsvis.

Den seneste uge er 8068 vejlensere testet for covid-19. Af dem var 2,42 procent positive.

Vejle er sammen med en lang række andre kommuner blevet lukket delvist ned af regeringen. Det skete fra i fredags. Det betyder blandt andet, at alle elever fra 5. klasse og opefter er blevet sendt hjem indtil januar, og at både biografer, restauranter og svømmehaller i samme periode holder lukket.

Udviklingen bekymrer Vejle Kommunes sundhedschef, Diana Krogstrup. Hun sætter imidlertid sin lid til de kommende par uger.

- Nu har vi fået indført nogle restriktioner, og mit håb er, at det kan aflæses i tallene om en uge eller to. Sådan plejer det at være. Heldigvis oplever jeg, at vejlenserne generelt er meget samvittighedsfulde. Men jeg vil godt indrømme, at udviklingen er meget bekymrende, siger Diana Krogstrup.


Nu har vi fået indført nogle restriktioner, og mit håb er, at det kan aflæses i tallene om en uge eller to. Sådan plejer det at være.

Diana Krogstrup, sundhedschef


De nye nedlukningskommuner, som kom i kølvandet af, at blandt andet København lukkede ned, er valgt ud fra to kriterier: For det første rammes dem, som har et incidenstal på 200 eller derover. Det har Vejle ikke. Til gengæld har kommunen en positivprocent på over to og lever derfor op til kriterium nummer to.

Annonce

Midtbyen og Nørremarken

Smitten ser lige nu ud til at være værst i Vejle midtby og på Nørremarken. Det viser et kort fra Vejle Kommune, som bygger på tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kortet er et par dage gammelt og afspejler perioden 4.-10. december, og derfor kan forholdene godt være ændret en smule siden.

Det viser også områder i kommunen, hvor ingen i de syv dage er testet positiv: Thyregod, Jelling, Ny Højen og Bredal.

Blandt de smittede er der lige nu flest børn, unge i alderen op til 30 år og mellem de 40-60-årige. Færrest tilfælde finder man blandt de ældste fra 60 år og opefter.

Kortet bygger på tal fra Statens Serum Institut. Kort: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce