Annoncørbetalt indhold

Få indsigt i fysiklokalets forvirrende laboratorieudstyr

Hvor meget forstørrer et mikroskop? Og hvornår er det, man bruger kolbe frem for reagensglas? Spørgsmålene er mange – kom med på en nostalgisk rejse til fysiklokalet!
Annonce

Dette indhold er sponsoreret

Om end man opererer med fysik udstyr, kemi udstyr eller sågar biologi udstyr, er der nogle forskellige ting, som går igen i mange af tilfældene. Disse former for laboratorieudstyr til skoler har de fleste af os før eller siden beskæftiget os med på den ene eller den anden måde.

Du har måske ikke den fjerneste anelse om, hvad en inkubator eller en elektroforese er, men du er højst sandsynligt bekendt med termer som pipette, fjeder og cylinderglas.

De mange forskellige glas

Kolben er et af de mest karakteristiske glas i kemilokalet, og er formentlig en af de første illustrationer, der stiger til dit hoved, når dine tanker bliver sat i forbindelse med fysik og kemi. Kendetegnet ved den er halsen, som går op i en smal form. Disse bliver primært brugt til kemiske forsøg og destillationer.

Cylinderglasset og bægerglasset fungerer begge ligeledes som væskebeholdere – også særligt i forbindelse med kemiske operationer. En af de væsentligste forskelle på de to glas er, at bægerglasset har en lille tud for enden, som gør den let at hælde fra.

Et sidste glas, som du med sikkerhed har beskæftiget dig med i skolen, er reagensglasset. Det er det korte, tynde glas (omtrent størrelsen af en langefinger), med en lille udad-buende kant i toppen. Glasset er perfekt til eksperimenter grundet dets styrke til at opfange et stof i små mængder hurtigt.

Den lange metalfjeder

Husker du årets mest underholdende fysiktime, hvor læreren fandt fjederen frem fra gemmerne? Eller som du nok nærmere husker den, Slinky. Der ligger mere fysik begravet i det lange metallegetøj, end det ser ud til. Alt fra acceleration og bevægelse til modstandskraft bliver berørt når man smider fjederen ned fra en trappe – men det er en længere historie. Den form for fysik er for viderekomne!

Skulle du stadig undre dig over, hvor meget det egentlig var, mikroskopet fra biologi forstørrede med, kan du som tommelfingerregel sige, at det formentlig har været et sted mellem 500x og 1000x materialets originale størrelse. Det udstyr kan alligevel en ting eller to…

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.