Annonce
Kultur

Få opskriften: Vejlensisk drinktrend - færre traditioner og flere vingummibamser

Drinken kan sagtens laves hjemme, forsikrer Nicklaes Ruus Häuser, der er manden bag sommerdrinken. Her bliver den lavet hos No. 14 Vinbar i Vejle. Foto: Søren E. Alwan
Vodka, bær og vingummibamser udfordrer sommerens klassikere, når Nicklaes Ruus Häuser fylder shakeren med sit bud på årets sommerdrink.
Annonce

Vejle: Der behøver hverken være gin eller aperol i dit glas for at mærke sommersolen krybe ind under huden i den varme, danske sommer. Det mener Nicklaes Ruus Häuser, der er bartender og tjener hos No. 14 Vinbar i hjertet af Vejle. Han vil hellere blande vodka og bær i sit bud på årets sommerdrink, som toppes med vingummibamser.

- Forestil dig at sidde i haven på en varm sommerdag med kølig lemonade i dit glas, blandede bær i en skål og et smil på dit ansigt. Det er sommer, når det er bedst, og det er de ingredienser - lemonade, bær og godt humør - der skal være i sommerens drink, forklarer han.

På sit arbejdsbord, baren gør han klar til at mikse drinken, som han kalder Candy Crush, og der kommer både sirupper, mynteblade og enhver bartenders bedste ven, shakeren, på bordet, men Nicklaes Ruus Häuser forsikrer, at alle kan lave en Candy Crush. Også i eget køkken.

Sådan laver du Candy Crush

Ingredienser:

5 cl citronvodka, f.eks. Absolut Citron

2 cl hindbærsirup, f.eks. Monin Raspberry Syrup (kan alternativt laves i eget køkken)

2 cl jordbærsirup, f.eks. Monin Fraise Syrup (kan alternativt laves i eget køkken)

2 cl citronsaft

6-8 mynteblade

5 cl tranebærjuice

Is

Pynt:

Vingummibamser

Is (helst knust is, men isterninger går også an)

Sådan laver du din drink:

1. Put is i glasset, så det afkøles. Glasset skal være helt fyldt.

2. Tilsæt alle ingredienser i en shaker og ryst det hele godt i cirka 10-15 sekunder. Har du ikke en shaker, kan en meljævner gøre samme trick.

3. Skift is i glasset. Igen skal glasset være helt fyldt.

4. Fine strain i glasset. Det vil sige, at du hælder shaker-indholdet i glasset gennem en fin si, der sorterer is fra shakeren, så væsken bliver helt klar og fin. Væsken hældes over iset i glasset fra punkt 3.

5. Put en håndfuld vingummibamser på toppen af drinken og sæt sugerør i glasset.

6. Nyd din Candy Crush!

Kilde: Nicklaes Ruus Häuser, No. 14 Vinbar

Annonce

Helt sin egen - fuld af minder

Hverken aperol eller gin er en del af opskriften, for den unge bartender og tjener fra No. 14 Vinbar i Vejle vil udfordre traditionerne og det, vejlenserne kender fra de varme sommeraftener.

- Mange vejlensere er konservative, når det kommer til deres drink. Aperolen trender stadig, og vi laver også mange gin & tonic, for folk vil have, hvad de kender. Jeg vil gerne rykke Vejle, når det kommer til, hvad man kommer i glasset, smiler Nicklaes Ruus Häuser.

Derfor skal den nye sommerdrink ikke minde om nogen som helst anden drink. Den er ikke twistet ud af en kendt kusine på menukortet, og samtidig flirter den ikke med den bitre aperol, den sure gin eller den hvinende søde daiquiry. Den lyserøde drik smager af barndom og minder.

- Smage forbinder vi med oplevelser eller minder, og for mange vil en aperol efterhånden være mindet om en sommeroplevelse, men Candy Crush kan noget særligt. Den behøver du ikke have smagt mere end en gang for at mindes barndom, glæde og sommer, og det er dét en sommerdrink skal kunne, mener han.

Annonce

Crowdpleaser

Nogle vil måske påstå, at den lyserøde drik med vingummibamser på toppen ikke appellerer til det brede publikum, og det medgiver bartenderen fra No. 14 Vinbar, men selvom Candy Crush ikke er på menukortet hos No. 14 Vinbar endnu, har den været mikset flere gange og er på opskriftsamlingen bag baren.

- Drinks trender især hos den kvindelige del af vores gæster, både de yngre, de voksne og de ældre, og de synes navnet Candy Crush er sjovt, fordi det minder dem om et spil og fordi der er vingummibamser på. Det er en rigtig crowdpleaser, og jeg kan godt sige, at den er blevet taget rigtig godt imod, siger Nicklas Ruus Häuser.

Du kan spørge efter en Candy Crush hos No. 14 Vinbar, Søndergade 14, i Vejle. Den koster 95 kroner.

Serie: En sommerdrink til varmen

Avisen Danmark har bedt en række bartendere om deres bedste drink til sommeren, og de cocktail-kyndige fortæller historien om drinken og serverer opskriften, inden serien slutter med redaktionens bud på en klassiker. God fornøjelse med shaker og isterninger i sommervarmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce