Annonce
Erhverv

Få restaurant-overblikket her: Græker giver sundhedspersonale halv pris - 'Flatten' gav gratis toiletpapir

Indehaver af Taverna Hellas i Vejle Midtpunkt, Jiorgos Vasileiou, har at valgt at forkæle alle de faggrupper som politibetjente, sundhedspersonale og andre, der er med til at holde hjulene igang. Det gør han ved at give dem 50 procent på takeaway fra den græske restaurant. Arkivfoto: Flemming Larsen
Nogle af Vejles restauranter har valgt at lukke, andre tynder ud i bordene. Der er også dem der giver gratis toiletpapir med take away, mens andre giver halv pris til alle dem, der holder samfundet kørende.

Vejle: Lørdag havnede caféejer og byrådsmedlem Martin Sikær (S) i en regulær shitstorm, da han over for Vejle Amts Folkeblad forklarede, hvorfor han havde valgt at holde sine to caféer i Vejle åbne trods corona-krisen.

Caféejeren, der går efter at bliver Socialdemokratiets spidskandidat ved næste byrådsvalg, tog derfor konsekvensen samme dag og lukkede Conrads og No 14 Vinbar.

Men mange andre spisesteder vælger fortsat at holde åbent, så vejlenserne har stadig mulighed for at spise ude, hvis de har lyst.

Vejle Amts Folkeblad giver dig her et overblik over, hvad de forskellige restauranter har valgt at gøre, og hvor du kan hente din mad, hvis du ikke har lyst til at spise tæt på andre.

Restaurant-listen er udarbejdet mandag eftermiddag - på opfordring fra mange læsere. Den er ikke fuldkommen og har ikke caféer og fastfood-steder med, da Vejle har et meget stort antal spisesteder.

De holder åbent

Tortilla Flats på Dæmningen holder fortsat åbent, indtil der kommer andre meldinger fra myndighederne. Den mexicanske restaurant slår også på muligheden for takeaway, og på Facebook sker det med glimt i øjet:

"Pandemien lever tilsyneladende af toiletpapir. Derfor giver vi én gratis rulle med på alle takeaway-ordrer weekenden over. Godt nok er den kun to-lags, men det skal nok klare ærterne," skrev restauranten fredag.

-

Taverna Hellas i Vejle Midtpunkt holder åbent og har et særligt take away-tilbud til udvalgte faggrupper, som fortsat arbejder:

"Til alle jer, det holder samfundet i gang (læger, sygeplejersker, supermarkedsansatte og politifolk) mens Danmark er lukket ned, giver vi 50 procent på take away. Vi synes nemlig, at I er top seje!" skriver indehaveren af den græske restaurant, Jiorgos Vasileiou på Facebook.

-

Restaurant Hviid's Vinstue i Gormsgade holder åbent, indtil der kommer andre restriktioner fra det offentlige.

"Men da vi har plads til små 50 personer, vil vi placere vores gæster, så der så vidt muligt vil blive et bord mellem dem, så man ikke kommer til at sidde så tæt. Vi vil fortsat køre vores takeaway. Der er jo ingen grund til at gå ned på hjemmehygge på grund af denne virus," skriver indehaverne Lina og René Hviid.

-

Il Teatro er fortsat åben, men har reduceret antallet af pladser fra 140 til 50 gæster.

"Det er en hård tid og alle er dybt påvirkede af den globale pandemi. Vi håber på, at I passer godt på hinanden og forbliver raske. Il Teatro holder åbent, men med en lang række tiltag der skal sikre en smitte-og risikofri oplevelse, om end I vælger at spise på restauranten eller tage jeres mad med hjem," skriver restauranten.

-

Enzo & C på Exxit 59 holder restauranten åben, men her har indehaver Enzo Carratú reduceret antallet af stole med 60 procent, og han har stillet håndsprit frem.

"Det er en tid, hvor vi alle er på uvant grund, og vi skal passe på os selv og passe på hinanden. Vi har valgt at forholde os til og rette os efter myndighedernes anbefalinger for restaurationer," skriver Enzo Carratú, som også tilbyder takeaway.

Her anbefaler de, at kunderne bestiller online og betaler hjemmefra, da spisestedet ikke tager mod kontanter i denne tid. Samtidig opfordres kunderne til at holde afstand ved afhentning.

-

Street Food Vejle holder fortsat åbent på Dæmningen. "Vi har rykket rundt på vores bordopstilling, reduceret antal siddepladser med 50 procent og hængt desinfektionsmiddel op over det hele - så I kommer bare!", skriver street food-markedet som også tilbyder takeaway:

"Hvis I gerne bare vil hygge derhjemme og ikke risikere noget, kan I få maden med hjem. Vi står klar til jer," lyder beskeden.

-

Madindustrien neden under Street Food Vejle holder åbent, men har lukket sin M.I. Bar og reducerer antallet af siddepladser til 30.

"Ydermere er vores drenge i køkkenet gået i tænkeboks og har tænkt over, hvordan vi kan undgå madspild i denne situation og bringe hyggen hjem. Det har resulteret i Madindustrien ud-af-huset koncept, hvor I kan bestille særlige retter til afhentning," skriver indehaver Michele Setuko Ohira Poulsen.

-

Torvehallernes restauranter holder åbent indtil videre, fortæller de i receptionen, og derudover tilbyder Jacobsen og Bar'sushi takeaway fra Torvehallerne.

De har valgt at lukke

Restaurant Remouladen på Lystbådehavnen har valgt at lukke mandag og 14 dage frem. Det forklarer restauranten med følgende meddelelse:

"Vi føler, at vi har en forpligtelse til at følge myndighedernes anbefalinger og gå forrest for at passe på vores dygtige medarbejdere og søde gæster. Vi har derfor taget det tunge men - synes vi - ansvarlige valg, at vi holder restauranten lukket fra mandag og 14 dage frem."

-

Restaurant Vedelsborg i Vedeslgade har mandag valgt at lukke for spisende gæster, frem til situationen omkring Covid-19 har ændret sig.

"Det er beklageligt og ude af vores hænder. I ønsket om at beholde så mange medarbejdere som muligt, har vi besluttet os for at udvikle en to-tre retters takeaway menu, som vi vil skifte hver uge. Vi starter med konceptet tirsdag," skriver indehaver Michael Bøgild.

-

L'angolo Italiano - Det Italienske Hjørne i Vejle Midtpunkt valgte søndag at lukke restauranten med beskeden:

"Trods jeres opbakning har vi, grundet den nuværende Covid-19 situation, valgt at lukke restauranten på ubestemt tid. Det var ikke en let beslutning. Vi håber på snarlig genåbning", skriver indehaver Guido Parisi til gæsterne.

-

Restaurant Bone's på Nørretorv holder ligesom resten af kædens restauranter lukket, men tilbyder fortsat takeaway.

"Vi følger statsministerens opfordring til ikke at samles i store grupper. Derfor holder restauranten lukket foreløbigt resten af marts," skriver kæden.

-

Flammen i Sjællandsgade er lukket, hvilket også er en kædebeslutning, som gælder alle kædens restauranter frem til og med 26. marts.

"Vi indført en række ekstra forholdsregler og procedurer omkring rengøring, afstand, desinficering, oplysning og hygiejne hos medarbejdere og gæster. Så du trygt kan bestille takeaway hos os," skriver restauranten.

-

Restaurant Skyttehuset har lukket for a la carte-restauranten og håber at kunne åbne 1. april. De næste 14 dage kører restauranten med takeaway.

Forskel på gourmetvalg

Blandt byens gourmetrestauranter er der forskellige måder at tackle situationen på.

-

Restaurant MeMu i Torvegade holder åbent de sædvanlige dage onsdag til lørdag, men byens eneste Michelin-restaurant tager sine forbehold:

"Vi holder fortsat åben, dog med begrænset antal pladser og arbejder yderst forsigtigt med alle forholdsregler for at sikre vores gæster og ansattes sikkerhed og velbefindende, herunder at sikre, at restauranten rengøres og desinficeres gennem dagen og i løbet af service. Vi følger retningslinjerne fra regeringen, efterhånden som de udvikler sig og støtter op om alle de initiativer, der tages og opdatere vores interne politik herefter." lyder det fra restauranten.

Den forbeholder sig ret til at afvise gæster, som udviser symptomer på influenza, forkølelse eller lignende. Samme politik gør sig gældende for søsterrestauranten MeMu Bistro & Bar, som også tilbyder takeaway.

-

Treetop Restaurant på Munkebjerg Hotel holder som hotellet og dets øvrige restauranter åbent som normalt. Men på hotellets hjemmeside skriver administrerende direktør René Aarby Sørensen:

"I Munkebjerg Gruppen tager vi vores gæsters og vores medarbejderes helbred alvorligt. På vores tre hoteller er medarbejderne uddannede i fødevaresikkerhed, hygiejne og i at være særligt opmærksomme i en tid som denne. Vi kan derfor holde alle vores hoteller åbne - præcis som vi plejer. Vi tager dog de angivne restriktioner alvorligt."

-

Til gengæld holder Restaurant Lyst i Fjordenhus lukket med besked om, at man følger anbefalingerne fra den danske regering og lukker restauranten fra mandag 16. marts og genåbner for gæster 2. april.

-

Hos Trattoria Dei Re på Flegborg valgte ejerne torsdag at reducere antallet af borde i restauranten, men lørdag valgte den italienske restaurant at holde lukket to uger frem.

Pandemien lever tilsyneladende af toiletpapir. Derfor giver vi én gratis rulle med på alle takeaway-ordrer weekenden over. Godt nok er den kun to-lags, men det skal nok klare ærterne.

Tortilla Flats på Facebook fredag

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce