Annonce
Trekantområdet

Fælles ny ansøgning skal forhindre snyd: 601 har søgt julehjælp

Røde Kors er en af de frivillige organisationer, der er gået med i Kolding Kommunes nye model, der skal fordele julehjælp på en mere retfærdig måde. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kolding har valgt en ny og mere retfærdig måde at uddele 482 julepakker på. Omkring halvdelen af den lokale julehjælp skal i år deles ud via den nye ordning. Ønsket er, at alle organisationer vil slutte sig til, så det helt kan undgås, at nogle familier får flere pakker, mens andre ingenting får.
Annonce

Kolding: 482 julepakker med ænder, godter, gaver til børnene og andre ting, der hører julen til, skal i december for første gang uddeles gennem en ny fælles ordning. Kort før ansøgningsfristen udløb fredag havde 601 mænd og kvinder udfyldt en ansøgning.

- Det nye, forenklende system er kommet godt fra start. Det er mindre bureaukratisk end det gamle system. Jeg tror også, at det skaber en større retfærdighed, så flere får gavn af julehjælpen, siger Poul Erik Jensen (S).

Han er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, der har haft sagen på sin dagsorden.

- Fidusen her er, at vi kan koordinere hjælpen, så den samme familie ikke får hjælp to gange. Det har ærgret nogle af hjælpeorganisationerne, at julehjælpen er blevet misbrugt. Nogle få har surfet rundt og fået julehjælp flere steder fra. Jeg vil understrege, at det er et fåtal, men der skal kun få til at skabe et dårligt rygte, siger han.

Julehjælp

For at gøre det lettere for borgerne at søge julehjælp og for at gøre uddelingen mere retfærdig er Kolding Kommune gået sammen med otte organisationer. I fællesskab har parterne udarbejdet et elektronisk ansøgningsskema, som familierne skal udfylde, hvis de skal have en af de 482 julepakker, som otte organisationer planlægger at dele ud i år.

Røde Kors Lunderskov uddeler 9 pakker.

Røde Kors Vamdrup uddeler 10 pakker.

Røde Kors Christiansfeld uddeler 13 pakker.

Røde Kors Kolding uddeler 150 pakker.

Frimurerlogen uddeler 150 pakker.

Kirke i byen uddeler 90 pakker.

Sank Nicolai sogn uddeler 10 pakker.

Kolding Madhjælp uddeler 50 pakker.

Der er fortsat et samarbejde mellem kommunens familieafdeling og Lions, der giver gaver til børn.

Annonce

Mindre bureaukrati

De tilbagemeldinger han har fået fra de deltagende organisationer, er, at de er glade for kommunens initiativ.

Det nye tilbud fungerer lidt enkelt beskrevet sådan, at ansøgeren udfylder et skema digitalt. En robot i forvaltningen tjekker, at de oplysninger, som ansøgeren giver, er rigtige. Herefter får de deltagende organisation en liste med navne. Og så organisationerne selv stilling til, hvilke ansøgere, de kan hjælpe. Organisationerne taler sammen, så ingen får flere pakker.

- De deltagende organisationer har meldt tilbage, at de er glade for initiativet. Det er også en lettelse set med kommunale briller. Før skulle hver enkelt ansøgere have bekræftet sine økonomiske forhold hos socialforvaltningen. Nu klares det arbejde af en robot, forklarer Poul Erik Jensen.

Han har et stor tak til de mange velgørenhedsorganisationer og kirker, som gør et stor arbejde med at yde julehjælp.

- Samtidig er det et tydeligt tegn på, at vores velfærdssamfund ikke er helt i mål. Det er vi først den dag, hvor der ikke længere er behov for den slags julepakker.

Annonce

Ikke alle er med

Poul Erik Jensen fortæller, at alle de organisationer, der uddeler julehjælp, er blevet tilbudt at komme med i den nye ordning.

- Her første gang har vi cirka halvdelen af den lokale julehjælp med. Og jeg er sikker på, at der næste år er mange flere, der går med. Blandt andet har flere at kommunens kirker valgt at se tiden an, og vil til næste år overveje, om de vil med i samarbejdet. Dansk Folkehjælp og Mødrehjælpen har valgt ikke at være med, fordi de er landsdækkende og uddelingen foregår fra centralt hold, forklarer han.

Når det første uddelingsforløb er overstået, vil ordningen blive evalueret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce