Annonce
Vejle

Fællesskab og flere succesoplevelser: Børn fra Finlandsparken skal i fodboldskole og lege kunstner

Fra den 3. august er der DBU Fodboldskole ved Nørremarkshallen. Foto: Morten Dueholm
I august er der både fodboldskole og mulighed for, at børn fra Finlandsparken kan prøve kræfter med musik, billedkunst eller være med på forfatterskolen.
Annonce

Vejle: I år bliver den første sommer, hvor børn fra Finlandsparken inviteres til deres helt egen fodboldskole eller til at udfolde sig kreativt en hel uge i sommerferien.

Fra mandag 3. august og til og med fredag 7. august er der DBU Get2 fodboldskole og KulturKarrusels kulturforløb i og ved Nørremarkshallen, fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen (K), ser det som en mulighed for at give børn i alderen syv til 14 år "værdifulde oplevelser".

- Mange børn fra udsatte boligområder har desværre ikke bagagen fyldt med succesoplevelser. Derfor er det vigtigt, at vi under sommerskolerne giver dem en masse positive oplevelser, som giver børnene selvtillid og lærer dem, at man kan lykkes med mange ting, hvis man bare øver sig og gør sig umage, siger han.

Annonce

Et kærligt skub

Kulturforløbet med mulighed for oplevelser med billedkunst-, musik-, drama- og forfatterskole er tilrettelagt med hjælp fra syv piger med den samme alder som målgruppen for at sikre relevans, og at det rent faktisk er oplevelser, som børn i den aldersgruppe vil synes er sjove og værd at bruge tid på.

Håbet er, at det vil få flere børn og unge til at begynde til fritidsinteresser.

-  For os handler det om at møde børnene og de unge, hvor de er, og give dem et kærligt skub til at finde nogle sunde fritidsinteresser. Det ved vi nemlig kan have en positiv effekt på, hvordan børnene klarer sig senere i livet, siger Dan Arnløv Jørgensen.


For os handler det om at møde børnene og de unge, hvor de er, og give dem et kærligt skub til at finde nogle sunde fritidsinteresser.

Dan Arnløv Jørgensen (K)


Fodboldskolen er skabt i et samarbejde mellem DBU, Get2Sport og NFS og ligner en almindelig DBU fodboldskole. Kulturskolen afsluttes om fredagen med åbent hus for forældre og søskende, hvor børnene kan vise, hvad de har lavet i løbet af ugen.

Fodboldskolen er fuldt booket, men der er stadig åbent for tilmelding til kulturforløbet, der kan ske på følgende hjemmeside:  xeneriet.vejle.dk/kulturkarrusel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce