Annonce
Læserbrev

Fællesskabet står stærkt: Vi kan være stolte som vejlensere

I Vejle Kommune er vi i gang med at fremrykke ting, der skal laves. Vi investerer, og vi betaler vores regninger hurtigere, end vi behøver.

Læserbrev: Som danskere og vejlensere kan vi være stolte af corona-håndteringen. Regeringen og sundhedssektoren har handlet kompetent, og vi danskere forstår i meget høj grad nødvendigheden af at følge med.

I Vejle Kommune har medarbejderne omstillet på rekordtid til den særlige situation med hjemmearbejdspladser, hjemmeundervisning, nødpasning og et sundhedsberedskab, der fungerer effektivt.

Der er også noget andet, vi har grund til at glæde os over midt i bekymringerne: Fællesskabet og solidariteten står stærkt.

Vi er solidariske med dem, der er i en særlig risiko, og som vi passer på ved at blive hjemme. Vi ringer en ekstra gang til dem, der sidder alene.

Vi bekymrer os om de erhvervsdrivende og om dem, der er usikre på, om de har et job at vende tilbage til.

Mette Frederiksen har med bred opbakning i Folketinget iværksat markante foranstaltninger for at afbøde de økonomiske konsekvenser.

I Vejle Kommune er vi i gang med at fremrykke ting, der skal laves. Vi investerer, og vi betaler vores regninger hurtigere, end vi behøver. Vejle Spildevand og byens boligforeninger tager lignende initiativer. Men bekymring for virksomhederne og arbejdspladserne er der stadig grund til at have. Og vi kommer til at gøre mere.

Vi synger sammen. Og vi spiser take away, selv om vi strengt taget har tiden til at lave maden selv.

Vi taler derimod ikke længere om, hvor ny bilen i carporten er. Coronavirussen har nemlig fået os til at genopdage, at der er noget, der er vigtigere: Fællesskabet, medborgerskabet, solidariteten og omsorgen.

Der bliver en stor regning at betale, når vi igen for alvor åbner for dagligdagen. Den regning kommer vi alle sammen til at være med til at betale på den ene eller anden måde. Men holder vi fast i solidariteten og fællesskabet, klarer vi også den del.

Alex Vejby. Foto: Mette Mørk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce