Annonce
Ikast-Brande

Færre børnehave-ledere skal give besparelse

Børnehaven Skovhuset i Nr. Snede, der er en af de tre institutioner i Højderyggens Daginstitution, bliver også omfattet af den nye ledelsesstruktur. Arkivfoto
Daginstitutioner i Brande, Nørre Snede og Ejstrupholm får færre ledere

Brande/Nr. Snede/Ejstrupholm: Ikast-Brande Kommunes direktør for Børn og Fællesskaber, Rasmus Byskov Nielsen, indstiller, at Brande Børnehave på Blichersvej, Tumlehøj og Børnehuset på Gl. Thyregodvej skal have fælles ledelse.

Samtidig skal der etableres fælles ledelse for Højderyggens Daginstitution i Nr. Snede og Ejstrupholm Børnehus.

Forslaget, som blev godkendt af børne- og undervisningsudvalget i sidste uge, har baggrund i budgetforliget, hvor det blev besluttet at indarbejde en årlig effektivisering på 1 procent.

En nedsat arbejdsgruppe har peget på forskellige måder at udmønte besparelserne så vidt muligt uden at reducere i det pædagogiske personale.

Højderyggens Daginstitution og Ejstrupholm Børnehus har i dag to dagtilbudsledere, tre teamledere og to teamkoordinatorer, hvilket ved en sammenlægning kan reduceres til én leder og fire teamledere. Det vil give en årlig besparelse på 603.000 kroner.

I Brande er der, når Vibereden medregnes, i alt tre dagtilbudsledere, fire teamledere og to teamkoordinatorer, men med en lukning af Åhaven kan antallet reduceres til to dagtilbudsledere, tre teamledere og to teamkoordinatorer. Dette vil medføre en årlig besparelse på 711.000 kroner med virkning fra 2020.

Arbejdsgruppen erkender, at der fremover bliver mindre synlig ledelse i de pågældende institutioner, men vurderer samtidig, at der fortsat vil være den fornødne ledelseskraft til at drive og udvikle dagtilbud af høj kvalitet med antallet af teamledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce