Annonce
Vejle

Færre folk med busserne: Coronaen halverer antallet af sæder

For at kunne overholde afstandskravet i kampen mod corona sænker Sydtrafik onsdag antallet af passagerer til det halve af det, busserne er godkendt til. Arkivfoto: Angelina Owino
Annonce

Vejle: Det nye afstandskrav på to meter mellem hver person får følger, også i den kollektive trafik.

Sydtrafik har onsdag besluttet, at antallet af pladser i Sydtrafiks busser sættes ned til halvdelen af det samlede antal passagerer, som bussen er godkendt til.

Der må altså kun sidde én person per dobbeltsæde, og stående passagerer skal holde to meters afstand. Den eneste undtagelse er, at personer fra samme husstand selvfølgelig må sidde sammen.

- Lige nu er der ikke ret mange passagerer i bussen, så vi forventer ikke, at der bliver problemer med kapaciteten i den nærmeste tid. Vi holder dog nøje øje med passagertallene, som vi blandt andet får ind via rejsekortdata, siger Louise Christine Rasmussen, der er presseansvarlig i Sydtrafik.

Sydtrafik opfordrer desuden sin passagerer til at bruge bussernes midterste døre eller bagdøren til både ind- og udstigning. Fordøren lukkes ikke på samme måde som i foråret, da det anbefales at åbne fordøren regelmæssigt for at sikre god udluftning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi tager skraldet

Annonce