Annonce
Jelling

Færre vil læse til lærer eller pædagog i Jelling

Lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling er en del af University College Lillebælt. Arkivfoto: Anders Kynde
Det kniber med at tiltrække studerende på både lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling. Uddannelseschef er dog fortrøstningsfuld.
Annonce

Jelling: Efter flere års fald er der i år en landsdækkende stigning i antallet af ansøgere, der har valgt læreruddannelsen som første prioritet.

Denne positive udvikling gælder dog ikke på lærerseminariet i Jelling - også kendt som University College Lillebælt (UCL).

Her har 89 personer ønsket uddannelsen som deres første prioritet. Det er 29 procent færre end sidste år, da tallet var 126 ansøgere.

Også på pædagoguddannelsen er interessen faldende. 94 har ansøgt i år mod 118 i 2019.

Annonce

Dårlig cocktail

Udviklingen kommer ikke bag på Annette Falk, der er uddannelseschef på UCL i Jelling.

- Der er generelt mindre ungdomsårgange lige nu, og vi er mange, der kæmper om de unge studerende. Mens ungdomsårgangene bliver mindre, stiger børnetallet. Det er ikke en særlig god cocktail i forhold til de to uddannelser i Jelling, som begge har med børn at gøre, siger Anette Falk.

Ansøgertal (1. prioritet)

Læreruddannelsen, Jelling

2020: 89

2019: 126

2018: 92

Pædagoguddannelsen, Jelling

2020: 94

2019: 118

2018: 123

- Men der er på læreruddannelsen en vis tradition for, at der kommer et efteroptag i august, så det er vi fortrøstningsfulde omkring. Vi gør selvfølgelig, hvad vi kan for at tiltrække de unge mennesker, men når der kommer et efteroptag på vores uddannelser skyldes det ofte, at de ikke kom ind på deres første prioritet, tilføjer hun.

Annonce

Store byer er attraktive

Der er også en anden forklaring på udviklingen i Jelling, mener Annette Falk.

UCL har nemlig også pædagog- og læreruddannelser i Odense. Mens pædagoguddannelsen er stagneret, er der i år flere, der gerne vil læse til lærer i den fynske hovedstad.

- Vi kæmper lidt med at få de unge til at forstå, at Jelling kun ligger 15 minutter fra Vejle. De store byer har ikke de samme rekrutterings-vanskeligheder, som vi oplever i byer som Jelling, Aabenraa og til dels Kolding, siger Annette Falk.


Der er på læreruddannelsen en vis tradition for, at der kommer et efteroptag i august, så det er vi fortrøstningsfulde omkring.

Annette Falk, uddannelseschef på UCL i Jelling

Over hele landet er antallet af ansøgere til pædagoguddannelsen stagneret. Mandag morgen talte Radio4 med Stefan Hermann, formand for de Danske Professionshøjskoler, om, hvorfor flere ikke har søgt. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce