Annonce
forside

Færrest curlingforældre i Syddanmark

Region Syddanmark er klart det område i Danmark, hvor der er færrest curlingforældre til at feje foran børnene, f.eks. ved forældrekøb af lejligheder. Arkivfoto: Michael Bager
Syddanmark - Er du en curlingforælder?

Hvis du svarer ja på spørgsmålet, tilhører du en minoritet i Region Syddanmark.

Syddanmark er nemlig suverænt det område i Danmark, hvor der er færrest curlingforældre.

Det konkluderer forsikringsselskabet Codan med baggrund i en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført med interviews af 1.124 danskere.

Ifølge undersøgelsen synes 23 procent af forældrene i Syddanmark, at det er fint at betale eller give tilskud til børnenes køb af lejlighed - de såkaldte forældrekøb - hvilket er det laveste tal for de fem regioner, Danmark er delt op i.

I Hovedstaden støtter 44 procent af forældrene ideen om forældrekøb, mens tallet er 31 procent for Sjælland, 30 procent for Midtjylland og 26 procent for Nordjylland.

Forskellen på forældrene i de respektive regioner bliver endnu mere udtalt ved spørgsmålet, hvorvidt forældrene har har givet tilskud til udeboende børns egne rejser.

Det har kun to procent af forældrene i Syddanmark mod 13 procent i Hovedstaden, 10 procent i Nordjylland, samt seks procent i Midtjylland og Sjælland.
Undersøgelsen viser desuden, at 27 procent af de adspurgte forældre med børn over 18 år har betalt eller givet tilskud til forsikringer for deres børn efter de er flyttet hjemmefra.

33 procent har svaret, at de ønsker at støtte deres børn økonomisk, så længe de studerer og endelig svarer 17 procent af forældre med voksne børn, at de ordner børnenes vasketøj mindst en gang om ugen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce