Annonce
Erhverv

Fødevare-virksomheder søger hjælp: Mand, vil du være smagsdommer?

Projektleder Helle Lorensen i det nye TasteLab - eller smagsrum - i Food Innovation House, hvor fødevarevirksomheder kan få forbrugernes dom, inden produktet sendes på markedet. Foto: Mette Mørk
Forbrugerpanel skal hjælpe fødevare-virksomheder med at blive bedre til at ramme kundernes smagsløg. Der mangler især mænd til panelet.
Annonce

Vejle: Food Innovation House i Dandy Business Park efterlyser deltagere i et nyt forbrugerpanel, som skal hjælpe fødevarevirksomheder - både de der er i huset og eksterne - med bedre at udforme nye produkter, så de har en chance for at klare sig bedre i konkurrencen med kendte produkter, som allerede står på supermarkedernes hylder.

De første skridt ind på markedet for et nyt produkt er svære, og oftest snubler nye produkter kort efter lanceringen.

- Omkring 70 procent af alle nye fødevareprodukter fejler indenfor det første år efter lancering. Vi vil hjælpe fødevarevirksomheder med at bringe det tal ned, og derfor har vi brug for folk, som vil være med i et forbrugerpanel, der smager på produkterne og giver deres vurderinger af for eksempel smag og emballage, før produktet lanceres, fortæller projektleder Helle Lorensen, Food Innovation House.

I alt er der brug for 110 deltagere. Der stilles ingen specielle krav til deltagerne.

- Det er hr. og fru danmark, vi vil i kontakt med. Det eneste krav er, at man har lyst til at være med og er over 18 år, fortæller Helle Lorensen.

Hun tilføjer, at der er brug for 110 deltagere i panelet og at man indtil videre er oppe på 85 deltagere.

Hun tilføjer, at man især er ude efter en bestemt gruppe deltagere.

- Vi mangler mænd til panelet. Det er primært kvinder, der har meldt sig indtil videre, men vi vil gerne have så bredt et panel som muligt, så vi ser gerne, at der er mænd, der melder sig, siger Helle Lorensen.

Det er hr. og fru danmark, vi vil i kontakt med. Det eneste krav er, at man har lyst til at være med og er over 18 år.

Helle Lorensen

Annonce

Får gavekort for deltagelse

Panel-deltagerne vil blive kontaktet, når der er brug for deres hjælp.

- Der er test flere gange om året, og deltagerne vil modtage et gavekort på 250 kroner som tak for deres hjælp, når de deltager. Aktuelt i uge 42 gennemføres en test mandag, tirsdag og onsdag af en times varighed i tidsrummet 13.45 til 19.45, fortæller Helle Lorensen.

Tilmelding sker via Facebook på Food Innovation House forbrugerpanels side.

Helle Lorensen tilføjer, at deltagerne skal være opmærksomme på, at de ikke må have nydt kaffe, te eller tobak i et tidsrum på to timer, inden de sætter sig til rette i smagsrummet.

Den første større smagstest, som panelet skal bruges til, finder sted i uge 42.

Forbrugerpanelet tager det nye smagsrum i Food Innovation House i brug første gang til en større test i uge 42. Foto: Mette Mørk
Forbrugerpanelet tager det nye smagsrum i Food Innovation House i brug første gang i uge 42. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce