Annonce
Vejle

Følg med i avisens julekalender: Kristian Thulesen Dahl har snydt sine børn

For tidligt med julepynt? Slet ikke, når man spørger formanden for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl. Da avisen talte med ham til første afsnit af årets juleserie, stod der 13. november på kalenderen, men både sekretærernes kontor og formandens eget var stærkt julepyntet. Og ugen efter kastede Thulesen Dahls trofaste kampfælle Peter Skaarup sig ud i en ideologisk kamp mod det, han opfattede som en tendens til at lade ordet "vinterfest" erstatte jul. Foto: Dansk Folkeparti
Familien har flere gange haft besøg af julemanden, mens farmand desværre måtte gå for sig selv med dårlig mave juleaften. - I dag åbner vi den første låge i avisens julekalender, selv om det stadig er november. Vi skal nå 26 låger inden juleaften.
Annonce

Christiansborg: Han vil ikke indrømme det - Kristian Thulesen Dahl. Men Dansk Folkepartis formand har løjet. Det kan ikke være anderledes.

For år tilbage fik hans børn nemlig at vide, at far havde dårlig mave juleaften hjemme i Thyregod.

Og mens farmand var for sig selv, kom julemanden sjovt nok på besøg og delte gaver ud.

- Det var en aftale, jeg havde lavet med julemanden. Men jeg så ham aldrig selv, jeg var jo syg på toilettet, fortæller hovedpersonen i dette det første afsnit af Vejle Amts Folkeblads julekalender.

Forklaringen lugter langt væk af at føre troskyldige børn bag lyset. Derfor er det helt fortjent, at Kristian Thulesen Dahl er med i premieren på vores juleserie.

Politikere udgør nemlig bunden, når danskerne bliver bedt om at rangordne faggrupper efter troværdighed.. De scorer kun 2,12 på en skala fra 1 til 5.

Sjovt nok repræsenterer familien Thulesen Dahl begge ender af skalaen. DF-formandens hustru er nemlig jordemoder, og få kan måle sig med den faggruppe i troværdighed.

- På den måde ligger vi jo faktisk lige i midten i min familie, som jeg plejer at sige, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Man kan ikke starte for tidligt. Julen slutter jo allerede 25. december i vore dage.

Kristian Thulesen Dahl, politiker

Annonce

Tidlig jul på formandskontoret

Avisens udsendte talte med Dansk Folkepartis frontfigur på Christiansborg midt i november. Her havde julen allerede indfundet sig på formandskontoret.

Hos sekretærerne i forkontoret hang kravlenisser med kendte DF-politikeres ansigter, og inde hos formanden var der guirlander og nisser i en grad, der kunne gøre Gertrud Sand misundelig:

- Man kan ikke starte for tidligt. Julen slutter jo allerede 25. december i vore dage. Det er ikke som før, hvor julen varede helt til og med helligtrekonger, siger Kristian Thulesen Dahl, da avisen vover at antyde, at det er lige vel tidligt at pynte op.

Annonce

Fokus på løftebrud

Kristian Thulesen Dahls juleglæde virker oprigtig. Men ellers tilhører han jo en faggruppe, danskerne har mere end svært ved at stole på. Og hvordan forklarer han så det?

- Det er til dels journalisternes rolle som fejlfindere, der spiller ind. Der bliver sjældent fokuseret på det, der går godt. I den situation har vi valget mellem at spille med eller være uden for mediernes interesse.

På den måde bliver det ofte udstillet, når politikerne ikke i et og alt fører den politik ud i livet, de har lovet:

- Det kan vi ikke. Dansk politik består af kompromisser. Der skal samles et flertal for at få noget igennem, siger Kristian Thulesen Dahl til journalisten, der kun rangerer en my over dagens samtalepartner i troværdighed.

Og indrømmet. Avisens udsendte har også ført sine børn bag lyset - ved i ly af decembermørket at tømme den skål med risengrød, vi havde sat op på loftet, og lægge slik som tak fra nissen ...

I år skal julen være til at stole på!

  • 2000 danskere bedømt i sommer 26 forskellige faggruppers troværdighed på en skala fra 1 til 5. Undersøgelsen blev foretaget af kommunikationsbureauet Radius CPH med data fra Epinion’s Danmarkspanel.
  • Redaktionen tæller ned til juleaften ved at præsentere hver faggruppe.
  • Vi begynder med politikere - de ligger i bunden med et snit på 2,12.

Fem mandler

Særlige juletraditioner?

Når vi har danset om juletræet og pakket gaver ud, har vi en tradition med at kaste os over andeskroget og drikke en kold øl til. Så finder vi et brætspil frem og nyder midnatstimen.

Yndlingsjulesang?

"I'll Be Home For Christmas" med Michael Bublé. Den hører jeg i bilen. Men jeg kan lide en hel masse julesange og salmer.

Yndlingsjulefilm?

Det er ikke en film, men en lille sekvens fra Disneys Juleshow, hvor Anders And kæmper med ungerne på isen. Juleshowet skal jeg helst se hver jul.

Hvem holder du juleaften med?

Familien, og så kommer den ældre generation på skift. Det er altid os, der holder juleaften.

Hvad skal I spise juleaften?

And og flæskesteg. Flæskestegen er med til at sikre, at der er noget tilbage på andeskroget til senere. Og så får vi risalamande til dessert.

Julesmilet er bredt hos Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, men hans egne juletraditioner understreger, at politikere helt retfærdigt er placeret i bunden, når det gælder troværdighed - han har løjet for sine børn juleaften flere år i træk. Foto: Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce