Annonce
Vejle

Før det endelige slag: Venstre afviser udemokratisk proces

Venstres gruppeformand Christoffer Melson står op for borgmesteren og partiets politik i sagen om Posthusgrunden. Han står fast på, at ændringerne på midtbygrunden ikke kræver en ny lokalplan. Arkivfoto: Mette Mørk
Venstres gruppeformand holder fast i, at ændringerne på Posthusgrunden ikke kræver en ny lokalplan og afviser kritikken af borgmesterens ageren i sagen.

Vejle: Byrådsmedlemmer fra både Socialdemokratiet, SF og Konservative har kritiseret borgmester Jens Ejner Christensen (V) for at agere udemokratisk i sagen om lokalplanen for Posthusgrunden.

Senest har Bryggens centermanager været ude med kritik af sagen, hvor Venstre afviser at sætte gang i en ny lokalplanproces med en ny høringsrunde og klagemulighed til følge.

Men Venstres gruppeformand Christoffer Melson går nu ud i et forsvar af borgmesteren og Venstres politik, selvom et byrådsflertal sidste år besluttede, at borgmesteren netop skulle sætte gang i en helt ny lokalplanproces for Posthusgrunden.

- Den flertalsbeslutning blev truffet på et tidspunkt, hvor Planklagenævnet havde underkendt lokalplanen. På det tidspunkt var det logisk, at vi skulle igang med en ny lokalplanproces. Men to måneder senere omgjorde nævnet den afgørelse, og ejerne af grunden stod nu pludselig med en godkendt lokalplan for Posthusgrunden, siger Christoffer Melson.

Det er helt klassisk: Vil du bygge mere, end lokalplanen tillader, kræver det en ny lokalplan, mens det ikke er tilfældet, hvis du vil bygge mindre.

Christoffer Melson (V), gruppeformand

De ved hvad de har

Planklagenævnets nye afgørelse ændrer - i Venstres optik - hele grundlaget for at sætte gang i en helt ny lokalplanproces, når ejerne af grunden ikke ønsker en ny lokalplan for Posthusgrunden.

- Ejerne af arealet stod nu med en upåklaget lokalplan og var ikke interesseret i en ny lokalplan udfra devisen om, at de ved, hvad de har. Men ikke hvad de får med en ny lokalplan. Flertallet har hele tiden haft mulighed for at aflyse den eksisterende lokalplan, hvilket man ikke har vist interesse for, og jeg synes, at Jens Ejner hele vejen igennem har holdt byråd og økonomiudvalget tæt orienteret om sagen og om møderne med grundens ejere, siger Christoffer Melson.

Annonce

Risikerer erstatningskrav

Han mener ikke, at borgmesteren kunne agere anderledes, når byrådsflertallet heller ikke er kommet med et udspil udover at gentage kravet om at starte lokalplanprocessen forfra.

- Flertallet har hele tiden haft mulighed for at bede borgmesteren agere på anden måde. Men hvis vi går ind og aflyser en vedtaget og upåklaget lokalplan, får det et juridisk efterspil, og vi risikerer at få overtagelsespligt på arealet og et erstatningskrav, siger gruppeformanden.

Annonce

Må godt bygge mindre

Kan du forstå, at Bryggen undrer sig over, at centret skal lave ny loklaplan for at få lov til at etablere større butikker inde i centret, mens de store ændringer på Posthusgrunden ikke kræver ny lokalplan?

- Vi læner os op af fagfolkene, når vi siger, at det ikke kræver en ny lokalplan på Posthusgrunden, og det er helt klassisk: Vil du bygge mere, end lokalplanen tillader, kræver det en ny lokalplan, mens det ikke er tilfældet, hvis du vil bygge mindre. Bryggen vil have større butikker, end lokalplanen tillader, mens antallet af detailkvadratmeter på Posthusgrunden bliver mindre, siger Christoffer Melson.

Som eksempel henviser han til Dandy Business Park, hvor bygherren har besluttet at bygge i tre etager i stedet for lokalplanen udstukne rammer på fem etager.

- Det kræver heller ikke en ny lokalplan, når de bygger mindre end lokalplanen giver mulighed for, siger Christoffer Melson.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Børkop

Efter udbygning: Efterskole får rekordmange elever

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Burde have været bevaret

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Annonce