Annonce
Sport

Før topkampen i Silkeborg torsdag aften: Vi er rykket op, hvis vi vinder, siger Mark Brink

EfB og Silkeborg har mødt hinanden tre gange i ligaen i denne sæson, og midtjyderne har hentet syv af ni mulige point. Foto: Jacob Schultz
Silkeborg-midtbanespiller med fortid i EfB er opsat på at få afgjort oprykningen torsdag aften. Selv om spillet ikke har kørt optimalt i det nye år, har Silkeborg været nærmest usårlig.

Han kunne godt have valgt politikersvaret og spændt et sikkerhedsnet ud under sin vurdering af situationen, men den tidligere EfB’er Mark Brink kan godt selv høre, at det ville lyde hult, hvis han påstod, at en Silkeborg-sejr i torsdagens topkamp mod EfB ikke er lig med oprykning til midtjyderne.

- Nej, så er det afgjort, og det er selvfølgelig det, vi går efter, siger Mark Brink i lyset af, at en Silkeborg-sejr vil forøge midtjydernes forspring til 10 point – reelt 11 på grund af målscoren – med fire kampe tilbage.

- Vi kan jo også godt leve med at spille uafgjort, og det skal være en fordel for os, og vi skal kunne spille mere frit. Det har det knebet med lidt på det seneste, vi kan godt mærke, at det begynder at spidse til, siger Mark Brink.

Annonce

For selv om Silkeborg har præsteret forrygende målt på point i 2021 – 31 point i 11 kampe – har holdet ifølge Mark Brink ikke altid spillet prangende fodbold.

- Men vi har været gode til at vinde de grimme kampe. Det manglede vi i efteråret. Det hænger også sammen med, at vi er blevet forstærket af en målmand, en midterforsvarer og en målscorer i vinterpausen. Det har virkelig hjulpet, fortæller Mark Brink, der gør sig klar til et slag om initiativ torsdag aften.

EfB’s chance ligger i at skabe en kamp som den seneste mellem de to hold i Esbjerg, da Silkeborg var yderst tilfreds med at komme hjem med 1-1.

- Det er vel noget af det bedste, EfB har spillet i denne sæson, for de fik virkelig lagt et tryk på os. Vi var meget skuffede over præstationen, kan jeg huske, og vi havde svært ved den måde, EfB greb kampen an på – blandt andet med et par mandsopdækninger, fortæller Mark Brink.

Vi kan også ude

- Men det var i Esbjerg, I er vel bare så meget bedre på hjemmebane?

- Jeg er faktisk lidt træt af den snak med, at vi er to forskellige hold ude og hjemme. Vi prøver at spille vores slag fodbold, uanset hvor vi spiller, og det er da rigtigt, at det er lidt nemmere på vores eget kunstgræs, men vi spillede også godt i en time i Esbjerg i februar, og da vi tabte 1-0 i Viborg på en frygtelig bane, spillede vi en af vores bedste kampe i hele sæsonen. Så det er ikke helt rigtigt, at vi kun spiller god fodbold på hjemmebane, siger Mark Brink, der håber, at han og Silkeborg kan styre kampen og modstanderen torsdag aften.

- Vi skal spille fodbold langs græsset, så er vi gode. Hvis vi bliver tvunget til at spille lange bolde, er vi ikke engang et tophold, mener Mark Brink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce