Annonce
Vejle

Før Tour de France: Grejsdalsløbet skal have fuld pedal i år

Grejsdalsløbet samler år efter år mange tusind motionscyklister til strabadserne på Vejle og omegns bakker. Men motionisterne savner mere fest og farver i start- og målområdet. Arkivfoto: Torben Glyum
Arrangørerne får 250.000 kroner af kommunen til at skabe større folkefest omkring det populære motionscykelløb og måske tiltrække udenlandske deltagere.
Annonce

Vejle: En af Danmarks største motionscykelbegivenheder - Grejsdalsløbet - får ekstra pedal i 2020.

Mandag besluttede Vejle Byråds økonomiudvalg at sende 250.000 kroner i retning af det klassiske løb, der 9.-10. maj afvikles for 31 gang.

Sidste år tog mere end 3000 motionscyklister imod udfordringen fra Vejle og omegns utallige bakker, og her i året, før Vejle skal være startby for en Tour de France-etape, skal løbet have ekstra kolorit, har byrådspolitikerne besluttet.

Ambitionen er, at løbet skal favne endnu bredere, end det gør i dag. Sidste år blev løbspaletten udvidet til at omfatte andet end det traditionelle bakkeløb - blandt andet paracykling - og nu er håbet hos turistorganisationerne VisitVejle, Meeting Vejle og holdet bag Grejsdalsløbet, at man kan favne endnu bredere.

I den forbindelse har man fokus på at tiltrække flere turister - både fra Danmark og udlandet.

Vi skylder at støtte arrangementet i højere grad end tidligere. Vi har trukket hårde veksler på arrangørerne.

Dan Arnløv Jørgensen (K)

Annonce

Kulturudvalgsformand: Vi skylder

- Vi skylder at støtte arrangementet i højere grad end tidligere. Vi har trukket hårde veksler på arrangørerne, siger viceborgmester og kulturudvalgsformand, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Sidste år gennemførte Grejsdalsløbet en spørgsskemaundersøgelse hos deltagerne. Svarene viser, at der er brug for at gøre mere omkring start- og målområdet ved DGI Huset. Her savner rytterne fest og farver og generelt flere tilskuere, der kan hylde motionisterne, når de kommer tilbage fra strabadserne på bakkerne.

Deltagerne fra København og Sjælland er tilsyneladende også interesserede i at tage deres familier med til Vejle - og det giver naturligt nok et potentiale for flere overnatninger til gavn for hotellerne og byens forretnings- og restaurationsliv.

Ifølge den orientering, økonomiudvalget fik, er der også mulighed for at tiltrække cykelmotionister fra andre lande - særligt Tyskland og Holland. Det kan være med til at skabe international opmærksomhed omkring Vejle - allerede før Tour de France sætter fokus på byen i 2021.

Men hvis den strategi skal lykkes, kræver det markedsføring - både nationalt og internationalt. Og 160.000 kroner af de 250.000 kroner er øremærket til det formål.

Annonce

Hentes i millionpulje

De resterende 90.000 kroner skal ifølge oversigten fra økonomiudvalget bruges til at gøre start- og målområdet mere festligt. Her er der planer om musik, madboder og en række aktiviteter. Vejle skal pyntes op til lejligheden med bannere og flag - også langs ruten, og et mobilt turistbureau skal hjælpe turisterne i området.

Og hvor finder politikerne så de 250.000 kroner til formålet? Ja, ifølge kulturudvalgsformand Dan Arnløv bliver pengene taget fra den pulje på 12 millioner kroner, der tidligere er afsat til Tour de France-afviklingen i 2020 og 2021. De fem millioner er allerede sat på budgettet for i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce