Annonce
Vejle

Efter Vinds valgsejr: Socialdemokrater venter med magtspil

Først efter budgetforhandlingerne i efteråret spiller Socialdemokratiets byrådsgruppe ud med nye roller efter afskeden med Birgitte Vind. Søren Peschardt overvejer at træde tilbage som frontfigur ved næste byrådsvalg.

Vejle: Bladene er begyndt at falme, før socialdemokraterne i Vejle Byråd spiller ud med den rokade, der skal gennemføres, efter at det nyvalgte folketingsmedlem Birgitte Vind har forladt gruppen.

Birgitte Vind tiltræder i Folketinget i denne uge og forlader derfor byrådet. Men i første omgang fører det ikke til den store ændring internt i byrådsgruppen:

- En enig gruppe har besluttet, at vi venter til efter budgetforhandlingerne med at lave den mere permanente udskiftning. I første omgang går suppleant Arne Poulstrup direkte ind på de poster, Birgitte har haft indtil nu, siger gruppeformand Søren Peschardt.

Det betyder, at Arne Poulstrup får plads i det centrale økonomiudvalg, kulturudvalget og udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, indtil budgettet er forhandlet på plads i slutningen af september.

Annonce
Jeg er et nyt sted i mit liv nu, så jeg vil bruge tiden til at tænke mig godt om. Men i sidste ende er det op til de socialdemokratiske medlemmer at afgøre, hvem der skal stå i spidsen.

Søren Peschardt (S)

Sikær med flere må vente

Især økonomiudvalgsposten er eftertræbt blandt de nuværende socialdemokratiske gruppemedlemmer. Men eventuelle bejlere - blandt andre Martin Sikær, der har markeret sig med flere udfald mod det borgerlige flertals økonomiske politik - må i første omgang væbne sig med tålmodighed.

- Vi blev enige om, at det var godt lige at bruge sommeren til at tænke over, hvordan vi skal fortsætte, siger Søren Peschardt.

Han vil også selv bruge sommeren til at overveje, om han fortsat skal være frontfigur i den socialdemokratiske kamp om at erobre borgmesterposten.

Siden han i 2012 besejrede sin gruppefælle Dan Skjerning i kampen om at blive spidskandidat, har Søren Peschardt to gange måttet se Venstre sikre sig byrådets øverste post - ved det seneste valg på trods af et godt valg for Socialdemokratiet.

- Jeg er et nyt sted i mit liv nu, så jeg vil bruge tiden til at tænke mig godt om. Men i sidste ende er det op til de socialdemokratiske medlemmer at afgøre, hvem der skal stå i spidsen, siger Søren Peschardt.

Det stærkeste hold

Siden sidste sommer har det ligget i kortene, at Birgitte Vind ville blive valgt til Folketinget som afløser for Karen Klint.

Og Søren Peschardt siger da også, at man nok havde valgt en anden strategi, hvis folketingsvalget var kommet tidligere:

- Så havde vi nok lavet den store rokade. Men nu står vi midt i budgetforhandlingerne, og så ville det være uklogt at ændre for meget, før de er overstået. Vi skal stille stærkeste hold, siger gruppeformanden.

Lige efter sommerferien sætter partiet i gang i en række samtaler, der skal afklare, hvordan gruppemedlemmerne ser deres egen rolle frem mod byrådsvalget i november 2021:

- Det bliver samtaler med formanden for vores fællesledelse, Anette Stenfeldt og mig, siger Søren Peschardt.

Arne Poulstrup træder ind i Vejle Byråd som afløser for Birgitte Vind. Han får plads i det centrale økonomiudvalg, kulturudvalget og udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, indtil budgettet er forhandlet på plads i slutningen af september. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce