Annonce
Ikast-Brande

Første åbningsdag på biblioteket

Fra højre er det bibliotekarerne Ditte Hertzum og Lisbeth Bjørn Hansen samt kontorassistent Birna Sandfeld, der står klar til at tage imod lånerne på det midlertidige bibliotek i Pakhuset. Foto: Mikael Lund
De næste to år har Brande Bibliotek adresse i Pakhuset på Stationsvej.

Brande: Ovenpå en hektisk sommer med flytning af både materialer og inventar var Brande Bibliotek klar til genåbning på den nye adresse mandag formiddag.

Pakhuset er markant mindre end lokalerne i Centerparken, og derfor er stort set alt blevet skaleret ned. Således er to tredjedele af materialet røget på depot i Ikast, men kan bestilles hjem ligesom materialer fra kommunens og hele landets øvrige biblioteker, som man plejer, forklarer bibliotekar Ditte Hertzum.

Børnene har stadig deres eget hjørne, men legehuset og bilerne kommer de til at lede forgæves efter. Hvor der før var to selvbetjeningsskranker til aflevering af bøger og andre lånte materialer, er der nu kun en, men man kan dog stadig få kopieret og indscannet dokumenter – når maskineriet ellers kommer op at køre.

Borgerservice er også flyttet med i Pakhuset og holder som tidligere åbent torsdag eftermiddag. Selve biblioteket kan fremover kun besøges i den betjente åbningstid, som er blevet udvidet til at omfatte lørdag formiddag hele året rundt samt med en time mandag eftermiddag.

Derimod er det ikke længere muligt at gå på biblioteket udenfor åbningstiden, en mulighed rigtig mange ellers har benyttet sig af. Som årsdag til dette angives biblioteket manglen på flugtveje i tilfælde af brand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce