Annonce
Trekantområdet

Første borgerdrevne forslag: Send politikerne i praktik

Det var SF med byrådsmedlem Mikkel Dragmose-Hansen i spidsen, der stillede forslaget om borgerdrevne forslag til byrådet i Middelfart Kommune. Nu er det første forslag indløbet. Arkivfoto

Frank Kipp Mayntzhusen fra Middelfart er den første borger, som søger at hente opbakning til at få et forslag til behandling i byrådssalen. Han ønsker, at politikerne skal i praktik.

Middelfart: Få dage efter at Middelfart Kommune gjorde det praktisk muligt at fremsætte borgerdrevne forslag til byrådet, er det første forslag indløbet.

Det kommer fra Frank Kipp Mayntzhusen fra Middelfart. Forslaget, der nu ligger til afstemning på kommunens hjemmeside, lyder:

- De folk der sidder i byrådet skal i praktik indenfor det område, hvor de sidder i udvalg for, således de bedre kan henholde sig til den reelle virkelighed frem for en form for teoretisk virkelighed.

Skriver 850 borgere, som nogenlunde svarer til et byrådsmandat, under på forslaget i løbet af højst et år, kommer det til behandling i byrådssalen.

- Jeg ved ikke, om det lykkes, men jeg har det godt med at forsøge, siger Frank Kipp Mayntzhusen.

Det er ikke mindst debatten om Jobcentrets behandling af syge borgere, som har gjort, at han har forfattet forslaget.

- Der har været så megen parlamenteren omkring Jobcentret, at jeg tænker, det kunne være smart, hvis politikerne kom ud og fik indblik i de faktiske forhold. Jeg er sikker på, at der også er andre steder inden for den offentlige sektor, hvor de kunne trænge til et realitetstjek, inden de beslutter sig for det ene og det andet, siger Frank Kipp Mayntzhusen.

Han er medlem af Socialdemokratiet, men har aldrig været byrådskandidat. Han ser muligheden for at stille forslag til byrådet som en eksperimenterende måde at få indflydelse på. Det var SF, som gik forrest med at få de borgerdrevne forslag vedtaget i byrådet. Foreløbig er der tale om en toårig forsøgsordning.

Væddemål om øl

Mikkel Dragmose-Hansen, SF's medlem af byrådet, vil af principielle årsager ikke fortælle, om han vil skrive under på Frank Kipp Mayntzhusens forslag.

- Jeg synes, man skal holde fast i, at det er op til borgerne at skrive under, hvorefter det er op til politikerne at tage stilling, hvis et forslag kommer til behandling i byrådet.

Mikkel Dragmose-Hansen tror så meget på ideen, at han har væddet med Venstres Christian Kromann. Kommer der ingen underskriftsindsamlinger til behandling inden 1. januar 2019, giver SF'eren en omgang øl til hele byrådet.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Uheld på E45

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce