Annonce
112

Første el-spritter: 22-årig vestjyde på løbehjul taget for spirituskørsel

El-løbehjulene er over Vejle. Natten til torsdag blev den første "el-spritter" taget i Vorbasse. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der har været sagt og skrevet meget om de elektriske løbehjul, der har taget bybilledet med storm. Natten til torsdag blev det første tilfælde af el-drevet spirituskørsel på to hjul registreret i Vorbasse.

Vejle: Det er kun to uger siden, de omdiskuterede el-løbehjul gjorde deres indtog i Vejles bybillede - til stor glæde for nogle og mindre begejstring for dem, der mener, at de ofte unge brugere færdes skødeløst i trafikken.

Kort efter midnat natten til torsdag slog løbehjuls-sagaen endnu en krølle, da Sydøstjyllands Politi for første gang stoppede en spirituspåvirket el-løbehjulsbruger på Søndergade ved Vorbasse Marked.

Det er uvist, om spiritus-køreren, en 22-årig mand fra Esbjerg, var i færd med at begive sig den lange vej hjem til vestkysten på løbehjul. Sikkert er det dog, at han kørte rundt med en alkoholpromille over det tilladte - 0,5 procent ligesom i bil.

Esbjergenseren, der kørte på et privat og ikke et lejet løbehjul, blev herefter taget med ind til en blodprøve.

- Siden el-løbehjulene kom, har vi haft dem som fokusområde og indskærpet over for alle vores patruljer, at de skal være opmærksomme på, at især færdselsreglerne for cyklisterne bliver overholdt. Vi har standset en del og blandt andet skrevet nogle for at køre på fortovet. Det er vigtigt at sende et signal og lægge en klar linje fra start. Det gælder selvfølgelig også spirituskørsel, siger Mikkel Ross, der er vicepolitiinspektør ved Patruljecenter Midt i Vejle.

Bliver man stoppet på el-løbehjul med en promille over 0,5, skal der foretages en blodprøve, som viser den præcise promille på føreren. Er den over det tilladte, straffes det i første omgang med en bøde på 2000 kroner og anden gang med én på 4000. Overtrædes reglerne tredje gang, kan det føre til fængselsstraf.

El-løbehjulene har været lovlige på danske gader og stræder siden 17. januar i år.

Annonce

Siden el-løbehjulene kom, har vi haft dem som fokusområde og indskærpet over for alle vores patruljer, at de skal være opmærksomme på, at især færdselsreglerne for cyklisterne bliver overholdt. Vi har standset en del og blandt andet skrevet nogle for at køre på fortovet.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Annonce