Annonce
Billund

Første gang i Danmarkshistorien: Billund-drenge napper VM-guld i golf

De to tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golfklub vandt lørdag guld ved amatør-VM for hold. Arkivfoto: Joan Karlsen

Ved VM i teamgolf for amatører vandt de to 17-årige tvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golfklub ved Billund guld. På finaledagen vekslede de en delt femteplads til en førsteplads.

Annonce

Guld: De 17-årige tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard er golftalenter lidt ud over det sædvanlige. De kan nu ikke kun kalde sig juniorverdensmestre, men også verdensmestre i holdgolf sammen med John Axelsen fra Sorø Golfklub.

Lørdag aften vandt trioen nemlig guld ved VM for amatører i holdgolf, der afvikles hvert andet år. Turneringen er blevet afviklet over fire dage i Irland, hvor de to bedste scorer af de tre har talt i hver runde, og i finalerunden lørdag var det netop de to tvillinger som med storspil sikrede VM-guldet, efter at man gik ind til finalerunden på en femteplads.

- I dag har bare været en stor optur. Vi er rigtig glade. Vi havde snakket om, at vi nok skulle ramme 40 under par for at vinde. Og inden turneringen begyndte havde vi talt om, at det var guldet vi gik efter. Vi har aldrig haft et bedre hold, for vi har tre, der kan skyde rigtig lavt, siger Torben Nyehuus, der er kaptajn for det danske hold, via en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union.

Annonce

Sølv i 2010

Nicolai Højgaard gik runden i syv slag under par, mens brormand Rasmus Højgaard gik runden i seks slag under par.

- Det er noget af det allerstørste, jeg har prøvet. Vi spiller mod de bedste i verden, vi er afsted som et hold, og vi repræsenterer Danmark. Og vi leverer alle sammen, siger Nicolai Højgaard, der tilmed slutter på 3. pladsen i den individuelle konkurrence, via pressemeddelelsen.

Danmarks hidtil bedste resultat ved turneringen blev opnået i 2010, da Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen vandt sølv. De er alle siden blevet professionelle, og VM-guldet kan derfor være en god indikation på, at der venter en flot professionel karriere for de to unge mænd fra Billund.

Tidligere i år blev Nicolai Højgaard individuel europamester, hvilket gav ham et wildcard til British Open tidligere på sommeren.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce