Annonce
Vejle

Første håndboldklub byder handicappede med på banen

Første lørdag efter nytår havde Søndermarken Vejle HK premiere på håndboldtræning for udviklingshæmmede børn. Tilbuddet kører nu hver lørdag formiddag, og det koster 200 kroner at være med for resten af foråret. Privatfoto

Søndermarken Vejle HK har som den første af byens håndboldklubber etableret et hold for udviklingshæmmede børn. Første træninger trak 11 spillere til, og flere er velkomne.

Annonce

Vejle: Vejle har en ambition om at blive parasportens hovedstad, og det sørger byens nyeste håndboldklub, Søndermarken Vejle HK, nu for at yde sit bidrag til.

Klubben, der har hjemme i Søndermarkshallen, har etableret et hold for udviklingshæmmede børn, der træner hver lørdag formiddag og har gjort det siden årsskiftet.

11 drenge og piger mødte op til den første træning, og ved lørdagens anden træning dukkede yderligere to nye ansigter op. De blev introduceret for sporten og gik med stor energi i gang med de grundlæggende gribe- og kasteøvelser.

- Børnene virker superveloplagte og det var tydeligt, at de glædede sig til at prøve noget nyt. Der var god gejst og masser af smil på læberne, fortæller Kenneth Smed, formand for den godt fem år unge håndboldklub.

Her hos os bliver de ikke sat i bås. Det handler om, at alle skal have det sjovt med håndbolden.

Kenneth Smed, formand Søndermarken Vejle Håndbold Klub
Den lokale håndboldklub tager ikke særlige hensyn til det nye hold, men ved første træning blev alle budt på kage i Søndermarkshallens cafeteria. Privatfoto.
Annonce

Ingen stilles i bås

Klubben har fundet fem faste trænere - hovedsageligt fra klubbens dameseniorhold - til børnene, hvoraf nogle er født med Downs syndrom mens andre er autister eller har et tredje handicap.

Klubben skeler ikke til deres handicap, men møder børnene som håndboldspillere, der alle er nye i sporten.

- Her hos os bliver de ikke stillet i bås. Det handler om, at alle skal have det sjovt med håndbolden. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor udviklede de er både fysisk og mentalt, men træningen er åben for alle mellem seks og 16 år. En enkelt er 17 år, og det gør ingenting, for vi udelukker ikke nogen, fortæller Kenneth Smed.

Det var en af spillerne på seniorholdet, Lena Lassen, der henvendte sig til formanden for godt et halvt år siden for at høre, om klubben kunne etablere et hold for udviklingshæmmede børn. Lena Lassens datter, Cecilie, har Downs, og nu er hun blandt klubbens nye medlemmer.

Annonce

Mødtes med landsholdsspiller

Lena Lassen havde fulgt den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsens håndboldhold for udviklingshæmmede børn i Aalborg på de sociale medier, og Kenneth Smed fik hurtigt arrangeret et møde med Rikke Nielsen.

Den tidligere håndboldprofil har også en handicappet datter og sidste år blev hun belønnet med prisen som "Årets Forbillede" ved DR's årlige Sportgalla i Messecenter Herning for sit initiativ.

- Inden vi så os om, holdt vi møde med Rikke, og jeg fik til opgave at finde trænerne, så vi kunne komme i gang. Vi står med børn, der ikke passer ind alle steder, og tilbud er der ikke mange af. Her er børnene med på samme vilkår som andre hold i klubben. Vi må selvfølgelig tilpasse det lidt, for de fleste skal først lære at kaste og gribe, fortæller Lena Lassen.

Det er klubbens mål, at de kan samle omkring 20 til den ugentlige træning hver lørdag, så trænerne får mulighed for at aldersopdele børnene en smule.

Annonce

Har plads til alle

Det nye tilbud passer godt ind i håndboldklubbens værdisæt, for Søndermarken Vejle HK er langt fra en klub, der kun har sportslige ambitioner.

- Det her faldet godt i tråd med det, vi står for i foreningen. At vi har plads til alle, og det var fantastisk at møde Rikke Nielsen og mærke, hvordan hendes energi smitter. Børnene har allerede fået at vide, at de skal sætte kryds i kalenderen den 9. juni, hvor Rikke arrangerer et stort stævne for udviklingshæmmede, Lykkeliga Cup i Aalborg, som holdet er tilmeldt. Samtidig er Kolding ved at etablere et hold, så der bliver mulighed for at spille nogle kampe, fortæller formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce