Annonce
Trekantområdet

Første krydstogtskib anløber Kolding i 2019

I 2019 ankommer det første krydstogtskib til Kolding Havn. Havnen har indgået en aftale med et tysk rederi. Det er formentlig attraktioner som Koldinghus, Trapholt og Christiansfeld, som gæsterne skal besøge. Arkivfoto

Omkring 650 passagerer går i land i Kolding i 2019, når det første krydstogtskib lægger til kaj i Kolding. Havnen har netop indgået en aftale med et tysk rederi.

Kolding: Havnen losser og læsser hver dag tonsvis af jern og foderstof, og fra 2019 skal havnen også tage imod turister, når det første krydstogtskib lægger til kaj.

Havnen har det seneste halve år arbejdet på at tiltrække krydstogtskibe, og havnen har nu underskrevet en aftale med rederiet Hansa Touristik, fortæller Kjeld Kjeldsen (V), der er formand for Kolding Havn.

- Det er cirka 650-700 passagerer, der kommer ind til Kolding, og det er fortrinsvis tyskere, der er med ombord. Vi har arbejdet med sagen i et halvt år, og det giver et lille boost til havnen. Nu skal vi sammen med City Kolding, Business Kolding og turistforeningen sammensætte et godt program, siger Kjeld Kjeldsen.

Havnen præsenterede tankerne i februar. Dengang forklarede havnen, at det var kommet lidt som en overraskelse, at de mindre krydstogtskibe faktisk kunne klare sig med lidt over syv meter vand, som havnen kan tilbyde. Havnen gik derefter i gang med en markedsanalyse, og nu er det lykkedes at gøre det tyske rederi interesseret i Kolding.

- Vi har arbejdet med sagen i et halvt år, og det giver et lille boost til havnen.

Kjeld Kjeldsen, der er formand for Kolding Havn.

Lille niche

Det er attraktioner som Koldinghus, Trapholt og Christiansfeld, der er udpeget af Unesco som verdensarv, der har vakt interesse hos tyskerne. Håbet er, at der vil komme to-fire skibe om året, og havnen gør det for at profilere sig selv.

- Det er en lille niche for havnen. Vi lægger kaj til og står for lidt service. Men hvad der skal ske, når gæsterne går i land, det skal vi ikke blande os i. Det er ikke ret meget, vi tjener, men som havn vil vi gerne spille med, så byen får gavn af havnen. Men det er andre gode folk, der skal tage over, når turisterne kommer i land, siger Kjeld Kjeldsen.

Første skib ankommer i 2019, fordi rejseprogrammet for 2018 allerede er lagt fast. Det er endnu uvist, hvor lang tid krydstogtskibet bliver i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce