Annonce
Kultur

Første kvindelige skoleleder modtaget med festivitas og fuld musik

Malene Søgaard Engelbredt fik overrakt både nøgler til skolen og fine blomster af eleverne Asta og Selma - og det var en gestus, der faldt i god jord hos den nye skoleleder. Foto: Jim Hoff
3. januar satte Malene Søgaard Engelbredt sig officielt i førerhuset på Thyregod Skole, hvor hun afløser Gert Hougaard, der fratrådte sin stilling 1. oktober for at blive skoleleder på Skibet skole. Den nye skoleleder fik en både festlig og hjertelig modtagelse ved en livsglad happening i skolens fællesrum.
Annonce

THYREGOD: "Giv os lyset tilbage", hed den sang, der indledte velkomstseancen for den nye skoleleder på Thyregod Skole, og det kan der vel godt læses en hel del symbolik ind i. Helt konkret et hjertesuk efter de lyse sommermåneder i en tid, hvor det ene triste gråvejr afløser det andet i det næsten konstante vintermørke.

Og så på det billedmæssige plan, hvor skolen også har længtes efter at få "tændt lyset" i forhold til at få ansat en ny skoleleder, som skal føre det lokale skoleskib ind i det nye årti.

For efter godt tre måneder uden skoleleder, hvor skolen rent ledelsesmæssigt midlertidigt blev styret af Egtveds rutinerede og kompetente skoleleder Villy Raahauge i samarbejde med viceskoleleder Michael Frimoth Hansen, var såvel personalestab, eleverne som forældreflokken naturligvis spændte på at få sat navn og ansigt på den nye skoleleder - og at få sin egen skoleleder igen.

Efter en grundig og meget konstruktiv ansættelsesproces faldt valget på Malene Søgaard Engelbredt, der kommer til Thyregod efter at have beklædt en stilling som afdelingsleder på Herningsholmskolen i Herning - en skole med 760 elever.

- Vi har haft en rigtig god ansættelsesproces. Der kom 15 ansøgninger til stillingen, og ansøgerfeltet var af høj kvalitet. De tre der gik i "finalen" var virkelig topkvalificerede alle sammen, og efter 2. samtalerunde havde vi i Malene en velkvalificeret vinder af et meget kompetent felt, fortæller lærer Else Anthonsen, der sidder som medarbejderrepræsentant i skolebestyrelsen på Thyregod Skole.

Der kom 15 ansøgninger til stillingen, og ansøgerfeltet var af høj kvalitet. De tre der gik i "finalen" var virkelig topkvalificerede allesammen, og efter 2. samtalerunde havde vi i Malene en velkvalificeret vinder af et meget kompetent felt.

Else Antonsen, medarbejderrepræsentant i skolebestyrelsen

Annonce

Første gang med en kvinde i spidsen for skolen

Fredag den 3. januar havde Malene Søgaard Engelbredt officielt første arbejdsdag, men hun havde naturligvis været på skolen ved flere lejligheder inde, dels for at møde personalegruppen og dels for at komme på plads på kontoret og få lagt de første af en lang række aftaler og møder i kalenderen.

Klokken 10 blev elever, lærere, pædagoger og øvrigt personale samlet i det store fællesrum for med sang, musik og blafrende dannebrogsflag at hilse deres nye skoleleder velkommen.

For eleverne var det første skoledag efter juleferien, så det var en spændt flok, der på trods af efterveerne efter julens mange fortræffeligheder, viste sig i topform - godt hjulpet på vej af lærer- og pædagogflokken, der var med til at sende en masse positiv energi ud over denne skolehistoriske seance.

Viceskoleleder Michael Frimoth Hansen indledte med at byde Malene Søgaard Engelbredt velkommen. Han konstaterede, at det på mange måder var et historisk øjeblik for skolen, idet det er første gang, at skolen i Thyregod har en kvindelig leder, og det udløste potente klapsalver i salen.

Dernæst var det eleven Asta, der kom på banen og i en smuk og hjertelig seance overrakte skolens nøgler til den nye skoleleder. Denne fine symbolske gestus blev fulgt op af eleven Selma, der overrakte en buket blomster til den nye skoleleder.

Annonce

Livstræet kunne høres helt til Vildbjerg

Herefter fik Malene Søgaard Engelbredt ordet, og hun erkendte med et stort smil, at hun havde en del sommerfugle i maven, dog af den gode slags, i forhold til dette første officielle møde med skolen og eleverne.

- Lidt nervøs ja, men jeg har også virkelig glædet mig til at møde jer elever for første gang, og jeg glæder mig rigtig meget for alvor at komme i gang som skoleleder her på skolen. Vi kommer til at møde hinanden rigtig meget fremover, og jeg ser frem til at lære jer at kende, lød det blandt andet fra den nye skoleleder, inden den fine velkomstseance blev rundet af med et brag af en udgave af 'Livstræet'.

Eleverne sang, godt animeret af musiklærer Lars Skovgaard ved klaveret, så højt og intenst med på ikke mindst omkvædet, at det sikkert kunne høres helt til Vildbjerg, hvor Malene Søgaard Engelbredt bor i det daglige. Herligt, og hvilken hjertevarm for den nye skoleleder.

Og så skal der flages i anledning af den store dag. De fleste af eleverne var blevet udstyret med dannebrogsflag, og de blev flittigt brugt. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce