Annonce
Gear

Første skitse af den nye høje VW T-Cross

Der er lagt op til fornyet konkurrence i klassen for de høje crossover-modeller i mini-klassen, når den nye VW T-Cross lander herhjemme i løbet af 2019. Tegning: VW

Efter meget hemmelighedskræmmeri viser VW nu den første skitse af den nye høje T-Cross, som bygger på en Polo og dermed bliver søstermodel til Seat Arona. Den viser dog kun modellen bagfra og peger hen mod en bil, der får afrundede former.

Modellen på 4,11 meter markedsføres allerede nu under det noget kryptiske slogen "I'am more than one thing", som ifølge VW hentyder til, at den vil byde på mere uden at koste mere.

Det står dog fast, at modellen udelukkende kommer med træk på forhjulene, men udenlandske medier antyder, at der er en GTI-model i støbeskeen.

T-Cross præsenteres helt officielt på efterårets motorshow i Paris og lander herhjemme et stykke inde i 2019.

Annonce

Mere plads

Modellen bygger på den fleksible MQB-modulplatform, som giver mulighed for at designe et rummeligt interiør.

Det betyder, at bagsædet kan forskydes i længderetningen, så man enten får mere benplads ved bagsædet eller mere plads i bagagerummet. MQB-platformen giver ifølge fabrikken også modellen en fremragende kollisionssikkerhed. Når T-Cross lanceres herhjemme, vil den ydermere have nødbremse og automatisk linjevogter med som standardudstyr, fortæller importøren.

Den nye høje VW vil lande i et tæt felt af konkurrenter, der blandt andre tæller Citroën C3 Aircross, Kia Stonic og Hyundai Kona. Koncernfætteren Skoda er også på vej med en høj bil i samme klasse.

T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg bliver de fem crossover- og SUV-modeller, som Volkswagen nu vil have på banen i Europa. Men den nye T-Cross vil også blive en del af mærkets SUV-udvalg i Kina og Sydamerika.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce