Annonce
Jelling

Første skoledag for 146 nye Jelling-studerende: - I har valgt professioner som gør en forskel

Erfarne pædagogstuderende var klar til at tage imod det nye kuld på pædagoguddannelsen i Jelling. Fra venstre er det Rikke Staugaard Møllebjerg Thomsen og Cecilie Bækgaard Ulsø. Foto: Lars Kjær Larsen
UCL i Jelling bød velkommen til 66 nye pædagogstuderende og 80 nye lærerstuderende, da der tirsdag 1. september var første studiedag.
Annonce

Jelling: I disse dage er der studiestart for tusindvis af studerende over hele landet.

Tirsdag gjaldt det 146 nye studerende på Jellings pædagog- og lærerseminarium, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Mens de nye studerende fandt ind på de afstandsopstillede stole - vi er jo stadig i en coronatid - spillede underviser Poul Lauridsen på klaver akkompagneret af klarinetspiller Lars Nørgaard.

Den officielle velkomst foregik i hallen på UCL, hvor nye studerende blev budt velkommen af lærere og tutorere. Foto: Lars Kjær Larsen

Uddannelseschef for begge uddannelser, Annette Falk, bød velkommen og kunne på egne og undervisernes vegne fortælle, hvor glædeligt det var, at de havde valgt at studere præcis i Jelling mellem monumentområde, videnscenter for historie- og kulturarvsformidling og byens friskole.

- Et overskueligt campus kan noget i forhold til relationer og nærvær, og det er vi stolte af her i Jelling, sagde Annette Falk.

Annonce

Gør en forskel

Senere blev ordet givet videre til byrådspolitiker Torben Elsig-Pedersen (R). Han er formand for børne- og famileudvalget i Vejle Kommune. I talen til de nye studerende betonede han, at valget som lærer og pædagog var modigt, fordi man i den type professioner sætter sig selv på spil og skal tåle mediernes ofte negative omtale.


I har valgt professioner – lærer og pædagog – som gør en forskel. Professioner, som der i den grad er behov for, hvis vi skal udvikle det her samfund til et bedre sted at være.

Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune


Den vigtigste pointe handlede om, at der i vores samfund er hårdt brug for både dygtige lærere og pædagoger.

- I har valgt professioner – lærer og pædagog – som gør en forskel. Professioner, som der i den grad er behov for, hvis vi skal udvikle det her samfund til et bedre sted at være, lød det fra Torben Elsig-Pedersen.

Herefter fordeltes de studerende på hold og fulgte med undervisere og tutorer ud på uddannelsesinstitutionen til introduktioner af planer, undervisere, navneaktiviteter med videre.

Læreruddannelsen har en varighed på fire år, mens pædagoguddannelsen tager tre et halvt år at gennemføre. Næste hold af nye studerende på UCL i Jelling starter i februar 2021.

Uddannelseschef Annette Falk og byrådspolitiker Torben Elsig-Pedersen (R) til studiestart på UCL i Jelling. Foto: Lars Kjær Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce