Annonce
Børkop

Første spadestik er taget: Landsby bliver markant større

En del af af det kommende Skærup Have set lidt fra oven. Illustration: VEA
Mange vil gerne bo i en af de nye lejeboliger i Skærup Have. På sigt kan Skærup Have gøre landsbyen næsten en halv gange så stor.

Skærup: Skærups cirka 500 indbyggere kan, hvis alt går efter planen, i den sidste ende få op mod 200 nye naboer.

For nu er byggeriet, Skærup Have, sat i gang, og i første omgang skal der bygges 52 nye lejeboliger. Det kommer til at ske i etaper, og det første arbejde er nu gået i gang. Senere kan der komme flere lejeboliger til. Hvis behovet viser sig at være der.

- Vi er begyndt med jordarbejdet, og så skal det ellers gå slag i slag, fortæller Jens Hagen, der er ejendomskonsulent hos bygherren, VEA aps.

Annonce
52 rækkehuse skal der efter planen bygges i første omgang. Alle lejeboliger. Illustration: VEA

Skærup Have får en meget central placering i byen, for det skal bygges på en 6,5 hektar stor grund ved Søndermarksvej og Fredericiavej.

Arealet anvendes i dag til landbrugsjord, og det er omfattet af en boligramme i kommuneplanen.

Der ligger tre års forarbejde bag, og en del af det forarbejde er at få sat gang i udlejningen. Det går over forventning.


Halvdelen af 52 ejendomme er udlejet, og der kommer hele tiden flere til.

Jens Hagen, ejendomskonsulent hos VEA


- Halvdelen af 52 ejendomme er udlejet,  og der kommer hele tiden flere til. Så vi er helt klar til første etape, og køreplanen er, at 1. januar 2022 kan de første flytte ind. Derefter venter 2. etape, som  skal stå klar 1. marts og 1. maj er 3. etape klar, forklarer han.

Et godt sted

At Skærup er et attraktivt sted at bo til leje, kommer ikke bag på folkene i VEA aps.

- Vi har længe haft stedet i kikkerten. Skærup ligger jo lige midt i smørhullet mellem tre store byer, Vejle, Fredericia og Kolding, og der er heller ikke langt til motorvejen. Desuden er her et godt foreningsliv. På sigt kommer der måske flere handlemuligheder. Det er ikke fordi, der er langt til indkøbsmulighederne i Børkop, men med alle de nye boliger, så hvem ved, hvad der sker på den front i Skærup, siger han.

Annonce

Også lokale har henvendt sig

Med 52 boliger i første omgang, og på sigt måske det dobbelte antal, vil Skærup kunne vokse betragtelig. Byen har i forvejen 500 indbyggere, så Skærupborgerne får mange nye naboer.

Jens Hagen, ejendomskonsulent, og Carsten Langballe, projektleder, tog det symbolske første spadestik på marken i Skærup. Foto: Jørgen Flindt

VEA har fået henvendelser fra folk på tyve år og op til cirka 60 år, så det er ret bredt, hvem der har interessere i de nye lejeboliger.

En del af dem, der har henvendt sig, kommer dog ikke til at flytte til byen, for der bor de i forvejen.

- Vi har fået en del henvendelser fra borgere i Skærup, der ønsker at sælge deres hus og flytte i noget mindre og mere moderne. Men vi har også henvendelser fra folk fra hele Trekantområdet, og såmænd endda også længere væk, deriblandt Vestjylland, siger Jens Hagen, der selv kender til Skærup indefra.

Han har tidligere boet i byen.

VEA aps har base i Vejle, og firmaet kommer også at stå for udlejningen.

Et køkken som det kommer til at se ud i Skærup Have. Illustration: VEA
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce