Annonce
Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Poul Iversen var en af de første til at slå dørene op, og de ansatte kørte varer på gaden kloden 9.30 mandag. Her var der ikke så mange mennesker på gaden, men det kom der senere på åbningsdagen, og sådan har det været hele ugen. Foto: Mette Mørk
Mange vejlensere har fundet vej til Vejles gågade i den første genåbningsuge, hvor citychefen ikke synes, at trængslen har været for stor i lyset af den fortsatte coronapandemi.

Vejle: Uge ét efter genåbningen af Vejles gågade er tæt på at være ovre, og konklusionen er, at ingen vejlensere har glemt byens vigtigste handelsgade under den tvungne nedlukning.

Trafikken på byens strøg har været travl stort set hele ugen, og selv om formiddagen på hverdagene har der været pænt med folk op og ned ad den kinesiske granit.

Derfor er citychef Andreas Kiis Antonsen også godt tilfreds med tilstrømningen i genåbningsugen og gensynet med de mange kunder.

- Jeg har talt med flere butikker, og nogle af dem fortæller, at folk nærmest har givet en krammer til personalet, altså på afstand. Der har været så meget glæde mellem kunder og butikker, og flere steder har der været en hjertelig stemning. Det er vildt sødt af kunderne, og det har bare været en fed og hyggelig uge med høj solskin og musik i gaden, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Er ikke blæst omkuld

Kunderne er ikke kun gået i midtbyen for at hygge sig. De har også handlet og fået byttet de julegaver, som de ikke tidligere har haft mulighed for.

- Butikkerne har okay gode tal rent salgsmæssigt. De har haft større omsætning, end de plejer at have i marts, uden at de er blæst fuldstændig omkuld. Der er travlt, og mange melder, at de nu får indhentet noget af det tabte, og så er returprocenten selvfølgelig noget højere end normalt i marts, siger citychefen.

Annonce

Ikke for meget trængsel

Han roser kunderne for generelt at være gode til at bytte gaverne til nye varer eller tage imod et tilgodebevis, selvom de har mulighed for at få pengene retur.

- Der har været en rigtig god synergi mellem butikkerne og kunderne, siger Andreas Kiis Antonsen.


Det har været en rigtig god uge, og folk har oprigtigt været glade for, at butikkerne er åbne igen.

Andreas Kiis Antonsen, chef for City Vejle


Har der ligefrem været for meget trængsel i gågaden i lyset af coronapandemien og utrygheden ved at færdes mange sammen?

- Det har der slet ikke været. Der er masser af plads hernede, og butikkerne overholder også de udmeldte restriktioner, så folk kan handle trygt. Der er slet ikke grund til at opfordre folk til at sprede deres indkøb ud over dagen og ugen, for det er de allerede opmærksomme på, og folk fordeler sig fint. Allerede klokken 11 er der pænt med mennesker i gågaden. Sådan er det ikke normalt på denne tid af året, siger citychefen.

Annonce

Flere fester følger

City Vejle har markeret genåbningen med en gadefest med musik, pynt og uddeling af suppe lørdag. Mange af landets øvrige cityforeninger venter med at markere genåbningen, indtil alle brancher og storcentre også kan genåbne. Men i Vejle vil man hellere "holde" en fest for meget end en for lidt i denne knap så festlige tid.

City Vejle har valgt at markere genåbningen med ballonportaler og dannebrog over gågaden. Flere flag følger, efterhånden som flere brancher får lov at genåbne, og cityforeningen er klar til at gentage denne uges genåbningsfest, når Bryggen, spisesteder og de liberale erhverv også kommer med. Foto: Mette Mørk

- Vi mangler stadig at få caféerne, restauranterne, de liberale erhverv og Bryggen med, og vi kan godt mærke på trafikken i midtbyen, at de ikke er åbnet endnu. Men når de får lov at åbne, holder vi en ny genåbningsfest i byen, siger Andreas Kiis Antonsen og peger op på wirerne over gågaden.

Her er der hængt balloner ved indgangen og dannebrog op i hver tredje wire, mens de to efterfølgende er tomme hele vejen ned ad strøget

- Det er helt bevidst og et tegn på, at ikke alle har fået lov at åbne endnu. Når de næste får lov, kommer der dannebrog op i de næste wirer, og når de sidste er åbnet, bliver de sidste wirer fyldt med flag som et tegn på, at nu er hele byen åbnet, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce