Annonce
Vejle

Førsteplads og 10.000 kroner: Skibet-elever vinder opfinderkonkurrence med specielt filter

Med idéen om et mikroplast-filter til vaskemaskiner vandt Skibet-eleverne Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm torsdag førstepladsen ved Danish Entrepreneurship Awards Projekt Edison-konkurrence. Pigerne fra 6. klasse kunne gå derfra med 10.000 kroner i bagagen. PR-foto

Tre piger fra 6. klasse på Skibet Skole vandt torsdag en førsteplads ved Danish Entrepreneurship Awards. I Projekt Edison-konkurrencen gik de hele vejen med idéen om et mikroplast-filter, der kan bidrage til grøn omstilling.

Vejle: Fredag kan tre piger fra 6. klasse - Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm - gå hen ad gangen på Skibet Skole med ranke rygge, ekstra store smil og velfortjent stolthed.

Torsdag vandt de opfinderkonkurrencen Projekt Edison og dermed 10.000 kroner ved Danish Entrepreneurship Award 2018, der løb af stablen i Fredericia med deltagelse af 6700 unge fra hele landet.

- Vi rystede over hele kroppen. Det var overvældende at stå på scenen foran alle de mennesker, siger pigerne i en pressemeddelelse.

Under navnet Deo Patriae Amicis havde gruppen kvalificeret sig til landsfinalen i Projekt Edison med et filter, der kan opfange og filtrere mikroplast, inden det ryger ud i naturen og forurener miljøet.

Projekt Edison er en konkurrence for elever i 6.-7. klasse, der i år har skulle dyste på idéer indenfor emnet grøn omstilling. Cirka 12.000 elever har deltaget i Projekt Edison, der er én af flere konkurrencer ved Danish Entrepreneurship Award.

Vi har lavet et filter, man sætter i trævlesien på en vaskemaskine, så den opfanger al mikroplast, inden det ryger ud i havet. Vi vil videreudvikle filteret, så vi også kan lave et, der opfanger slam. Konkurrencen har lært os at arbejde bedre sammen, og vi har lært at fremlægge for mange mennesker.

Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm, Skibet Skole

Filter til vaskemaskinen

Idéen, der sendte Skibet-eleverne i finalen, går på et filter til vaskemaskinen, der frasorterer de små stykker mikroplast, som måler under fem millimeter og kan spores flere steder i dagligdagen, end man skulle tro. Blandt andet i tandpasta, honning, fra computertastaturer og i det tøj, vi vasker.

Op til Danish Entrepreneurship Award har deltagerne arbejdet med deres projekter i skoletiden og haft lejlighed til at finpudse koncept og pitching ved indledende regionale runder.

- Vi har lavet et filter, man sætter i trævlesien på en vaskemaskine, så den opfanger al mikroplast, inden det ryger ud i havet. Vi vil videreudvikle filteret, så vi også kan lave et, der opfanger slam. Konkurrencen har lært os at arbejde bedre sammen, og vi har lært at fremlægge for mange mennesker, siger Deo Patriae Amicis-gruppen.

Foruden Projekt Edision bød Danish Entrepreneurship Award også på prisuddelinger til vinderne af Idékonkurrencen for grundskolerne, ungdomsuddannelserne og videregående uddannelser, Da Vinci-konkurrencen for ungdomsuddannelserne og DesignTalent for designstuderende og nyuddannede designere.

Award-showet og konkurrencerne er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vejles vigtigste lyskryds slukkes: Her går lyset i sort onsdag aften

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Kultur

Blæksprutten er blevet hjemløs: Uden et nyt hjem er fremtiden uvis

Vejle Boldklub

Dom gjorde comeback for VB; reserverne vandt med 4-0, da talentfuld offensiv-spiller scorede hattrick

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Børkop

Efter årelangt og til tider gnidningsfyldt tilløb: Nyt idrætscenter skal indvies, og det vil samle området

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Annonce