Annonce
Vejle

Førsteplads og 10.000 kroner: Skibet-elever vinder opfinderkonkurrence med specielt filter

Med idéen om et mikroplast-filter til vaskemaskiner vandt Skibet-eleverne Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm torsdag førstepladsen ved Danish Entrepreneurship Awards Projekt Edison-konkurrence. Pigerne fra 6. klasse kunne gå derfra med 10.000 kroner i bagagen. PR-foto

Tre piger fra 6. klasse på Skibet Skole vandt torsdag en førsteplads ved Danish Entrepreneurship Awards. I Projekt Edison-konkurrencen gik de hele vejen med idéen om et mikroplast-filter, der kan bidrage til grøn omstilling.

Annonce

Vejle: Fredag kan tre piger fra 6. klasse - Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm - gå hen ad gangen på Skibet Skole med ranke rygge, ekstra store smil og velfortjent stolthed.

Torsdag vandt de opfinderkonkurrencen Projekt Edison og dermed 10.000 kroner ved Danish Entrepreneurship Award 2018, der løb af stablen i Fredericia med deltagelse af 6700 unge fra hele landet.

- Vi rystede over hele kroppen. Det var overvældende at stå på scenen foran alle de mennesker, siger pigerne i en pressemeddelelse.

Under navnet Deo Patriae Amicis havde gruppen kvalificeret sig til landsfinalen i Projekt Edison med et filter, der kan opfange og filtrere mikroplast, inden det ryger ud i naturen og forurener miljøet.

Projekt Edison er en konkurrence for elever i 6.-7. klasse, der i år har skulle dyste på idéer indenfor emnet grøn omstilling. Cirka 12.000 elever har deltaget i Projekt Edison, der er én af flere konkurrencer ved Danish Entrepreneurship Award.

Vi har lavet et filter, man sætter i trævlesien på en vaskemaskine, så den opfanger al mikroplast, inden det ryger ud i havet. Vi vil videreudvikle filteret, så vi også kan lave et, der opfanger slam. Konkurrencen har lært os at arbejde bedre sammen, og vi har lært at fremlægge for mange mennesker.

Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm, Skibet Skole
Annonce

Filter til vaskemaskinen

Idéen, der sendte Skibet-eleverne i finalen, går på et filter til vaskemaskinen, der frasorterer de små stykker mikroplast, som måler under fem millimeter og kan spores flere steder i dagligdagen, end man skulle tro. Blandt andet i tandpasta, honning, fra computertastaturer og i det tøj, vi vasker.

Op til Danish Entrepreneurship Award har deltagerne arbejdet med deres projekter i skoletiden og haft lejlighed til at finpudse koncept og pitching ved indledende regionale runder.

- Vi har lavet et filter, man sætter i trævlesien på en vaskemaskine, så den opfanger al mikroplast, inden det ryger ud i havet. Vi vil videreudvikle filteret, så vi også kan lave et, der opfanger slam. Konkurrencen har lært os at arbejde bedre sammen, og vi har lært at fremlægge for mange mennesker, siger Deo Patriae Amicis-gruppen.

Foruden Projekt Edision bød Danish Entrepreneurship Award også på prisuddelinger til vinderne af Idékonkurrencen for grundskolerne, ungdomsuddannelserne og videregående uddannelser, Da Vinci-konkurrencen for ungdomsuddannelserne og DesignTalent for designstuderende og nyuddannede designere.

Award-showet og konkurrencerne er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce