Annonce
Vejle

Føtexhus: Udlejning af 48 nye boliger begynder til foråret

Sådan ser bygningerne, der rummede Windfeld-Hansens Bomuldsspinderi, ud i dag, hvor Windfeld-Hansens Centret udvides og skifter navn til Føtexhus. Luftfoto: Raundahl & Moesby
Stueetagen af udvidelsen af Føtexhus - det tidligere Windfeld-Hansens Center - er rejst, og udlejningen af 48 nye lejligheder sættes igang til foråret.
Annonce

Vejle: Elementerne til stueetagen i det kommende Føtexhus er nu rejst, hvor de gamle og saneringsmodne sidebygninger til spinderihallerne i Windfeld-Hansen Centret stod.

Arbejdet, der gik i gang ved årsskiftet, strækker sig midt ind i næste år, hvor håndværkerne arbejder sig op mod sjette etage, som den højeste del af hjørneejendommen bliver.

Allerede i den kommende uge ankommer elementerne til anden sal, og midt i december forventer ejendomschef hos bygherren Salling Group, Kim Langkjær Fuglsang, at alle betonelementer er på plads.

- Vi forventer at kunne holde rejsegilde på byggeriet i slutningen af året, så vi kan begynde at lukke skærmen hen over vinteren. Så kan vi arbejde i fred og ro inde, fortæller Kim Langkjær Fuglsang.

Han fortæller, at byggeriet på i alt 8000 kvadratmeter følger tidsplanen, og det betyder, at Raundahl & Moesby skal aflevere byggeriet 1. juli, så lejerne i de planlagte 48 boliger kan begynde at flytte ind omkring 1. august.

Vi begynder ikke at leje boligerne ud, før vi kommer på den anden side af vinteren, så folk kan komme op i en lejlighed og se, hvad de får.

Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef Salling Group

Annonce

Stødte i massivt beton

Helt uden udfordringer har ombygningen af den østlige del af Windfeld-Hansens spinderibygninger dog ikke været, fortæller projektleder hos Raundahl & Moesby, Søren Jørgensen.

- Da nedbrydningsfirmaet skulle fjerne fundamentet, stødte de ind i massivt beton, der var omkring to meter dyb. Der var tale om store maskinfundamenter, hvor nogle af spinderiets store maskiner havde stået. Så nedbrydningsfirmaet måtte have fat i en større maskine, og nedbrydningen tog omkring 14 dage længere end forventet, fortæller Søren Jørgensen.

Alle spor og byggematerialer efter sidebygningerne til spinderihallerne var fjernet, så selve pælefunderingen kunne gå i gang midt i april. Det gjaldt også to ekstra olietanke, som ikke var registreret nogle steder på grunden.

- Det ser ud, som om vi overholder tidsrammen. Men det er ikke vinter endnu, men får vi en normal vinter, kommer vi fint i hus, siger Kim Langkjær Fuglsang.

Annonce

Skal kunne se deres bolig

Selvom alt går planmæssigt, og Salling Group kender størrelsen på de 48 lejligheder, som dagligvarekoncernen bliver udlejere af, er ejendomschefen ikke klar til at melde huslejen ud på de forskellige boliger.

- Vi begynder ikke at leje boligerne ud, før vi kommer på den anden side af vinteren, så folk kan komme op i en lejlighed og se, hvad de får. Det gør situationen nemmere for os og for de kommende lejere. 10-15 procent kan godt overskue det, men rigtig mange har det godt med at se, hvad de skal bo i, fortæller han.

Kim Langkjær Fuglsang forventer, at de går i luften med udlejningen omkring 1. marts eller 1. april, og ejendomschefen glæder sig til at vise de store fælles tagterrasser, som projektet også rummer.

En stor del af lejlighederne får også egen altan, men på grund af trafikstøj fra Østerbrogade og Windfeld-Hansens Gade har bygherren ikke fået tilladelse til at lave altaner ud mod Vejle Havn. Men det kan blive aktuelt, hvis engang Vejle Kommune realiserer planen om at lægge en del af havneruten i en tunnel.

Betonelementerne til stueetagen af det nye byggeri ud mod Windfeld-Hansens Gade er nu rejst, men flere etager venter, ligesom der skal lægges et dæk over mellem den nye og gamle bygning. Foto: Mette Mørk
Raundahl & Moesby skal aflevere byggeprojektet til Salling Group 1, juli, og så forventes de første beboere at kunne flytte ind i lejlighederne omkring en måned senere. Foto: Mette Mørk
Ud mod Holmen bliver nybyggeriet koblet på de gamle spinderibygninger. Foto: Mette Mørk
På hjørnet af Holmen og Windfeld-Hansens Gade kommer det nye byggeri til at skyde seks etager op, og til december forventes det sidste betonelement, at være hejst på plads af kranen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce