Annonce
Børkop

Fablab kan bruges af alle - et par eftermiddage om ugen

Tryk på t-shirts kan man blandt andet lave på FabLab. Men der er mange andre muligheder. Foto: Jørgen Flindt
Fra uge 8 kan alle borgere i Børkopområdet gøre brug af Englystskolens innovative og kreative lokaler.

Børkop: Ligger du inde med planer om at lave muleposer med konfirmandens ansigt på? Eller skal du have laserskåret dit nye dørskilt. Ja, så kan det, og mange andre ting, nu finde sted på Englystskolen, og det er ikke kun eleverne, der må gøre brug af de nye maskiner som 3d-printere, lasercutter og broderimaskiner.

- Fra uge 8 er lokalerne helt klar, og så er alle velkomne til at gøre brug af stedet. Der er åbent onsdag og lørdag eftermiddage, og der kan man bare komme ind. Det er ganske gratis, men man skal betale for materialer, forklarer Henriette Heilmann, der er koordinator for de nye lokaler.

Der vil være en person til stede, som kan hjælpe til med svar på spørgsmål og sætte folk igang.

- Vi håber, det kan blive et sted, folk mødes og deler viden og kreative tanker med hinanden, siger hun.

Annonce

Hjælp men ikke undervisning

Også ungdomsskolen vil komme til at bruge lokalerne, og der vil også blive lavet nogle workshops. Men på de åbne dage, onsdag og lørdage, tilbydes der som sådan ikke undervisning. Kun hjælp.

Det skal være sådan, at man helst skal kunne lidt selv på forhånd, men at man også hjælper hinanden på kryds og tværs.

- Det vil være som på biblioteket, at der vil være en, som kan guide lidt på vej, men ellers er der op til en selv at få skabt noget. Og det er der gode muligheder for. Vi glæder os til, det står helt klart, så vi kan åbne op for alle interesserede, siger Henriette Heilmann.

Også sløjdlokalerne, håndarbejdelokalerne og billedkunstlokalerne vil være åbne. Der vil være åbent for offentlig brug hver onsdag klokken 15 til 18 og hver lørdag fra klokken 13 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig kvinde stoppet for spritkørsel

Annonce