Annonce
Hedensted

Fakkegravs ejer får endnu et nej: Må ikke bygge boliger på grunden

Siden 2012 har Fakkegrav Badehotel henstået som en ruin efter en større brand raserede hotellet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Jørgen Madsen, der ejer grunden, hvor Fakkegrav Badehotel lå, har igen fået nej til at opføre nye boliger. Kystdirektoratet mener ikke, man kan ændre anvendelsen fra hotel til boliger.

Annonce

Fakkegrav: Endnu en gang er planerne om at få bygget boliger, hvor Fakkegrav Badehotel har ligget, strandet.

Jørgen Madsen, der ejer det nedbrændte badehotel, har fået afslag fra Kystdirektoratet på at bygge boliger på stedet.

I denne omgang har Jørgen Madsen ansøgt om et projekt, som består af otte boliger fordelt i tre bygninger, der erstatter henholdsvis pakhus, hotel og hønsehus. Bygningernes højde og størrelse vil blive den samme som tidligere, og soklerne sættes i jorden, hvor de gamle stod. Desuden er adgangsvej og stier til stranden bevaret som nu.

- Derfor er afslaget jo noget overraskende. I det første projekt var der tale om nyopførsel, men det her er en genopførsel, siger Jørgen Madsen.

I afslaget skriver Kystdirektoratet, at man ikke har kigget på boligernes størrelse, men kun har kigget på, at området vil blive anvendt til andet end hotel.

- Den nye ansøgnings tilretninger ændrer ikke på, at boligerne stadigvæk vil være omfattet af et separat dispensationskrav for den ændrede anvendelse fra hotel til helårsboliger, skriver Kystdirektoratet og henviser til Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse fra januar, som netop afvist et tidligere projekt, blandt andet fordi man ændrer formålet fra hotel til boliger. Men den begrundelse forstår Jørgen Madsen ikke.

- Det var ikke det, der var hovedproblemet ved det tidligere forslag. Vi føler lidt, at Kystdirektoratet har vendt på en tallerken. Vi går fra fem boliger og et badehotel til otte boliger uden et badehotel, så hvis man ser på belastningen af miljøet, forstår jeg det slet ikke, siger Jørgen Madsen.

Sagen kort

I november 2012 brændte Fakkegrav Badehotel.I januar 2013 sendte Jørgen Madsen et skitseprojekt med opførelse af 25-29 boliger til behandling hos Naturstyrelsen.I maj 2016 fik Jørgen Madsen dispensation til et mindre projekt. Dispensationen gav Kystdirektoratet, der i mellemtiden var blevet myndighed på området.I januar 2018 ophævede Miljø- og Fødevareklagenævnet dispensationen efter en klage fra Danmarks Naturfredningsforening Hedensted.Ophævelsen tog afsæt i, at nybyggeri ikke er tilladt inden for strandbeskyttelseslinjen, og at boligerne ville fremstå anderledes i landskabet.I maj 2018 ansøgte Jørgen Madsen om et nyt projekt med otte boliger, der skulle bygges der, hvor de gamle sokler var.

Annonce

Klar til at klage

Han er nu klar til at klage over Kystdirektoratets afgørelse. En klage, der i øvrigt skal behandles i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

- For det første så mener jeg, det kan blive et unikt projekt. For det andet hvad er alternativet? Det kan ikke ligge som brandtomt dernede, og at begynde at genopføre badehotellet er jo helt uden for sund fornuft, siger Jørgen Madsen.

- Hvorfor kan I ikke rydde op på grunden, mens sagen står på?

- Vi har fået at vide, at det ikke vil fremme sagsgangen ved, at man rydder op, men blot kan forsinke tingene yderligere, fordi der så ikke er en brandtomt, siger Jørgen Madsen.

Annonce

Udvalgsformand skuffet

Også formand for teknisk udvalg i Hedensted Kommune er skuffet over afslaget. Et enigt udvalg har nemlig givet sin opbakning til det seneste projekt.

- Det er meget skuffende. Der er flere ting, der er imødekommet i det nye projekt, så derfor undrer det mig, at man godt vil give tilladelse til et hotel, men ikke til otte boliger, siger Lene Tingleff (V).

Hun tilføjer, at Fakkegrav tidligere både har været landbrug og købmandsgård.

- Det et underligt, at reglerne er så statiske. Tiderne ændrer sig jo, siger Lene Tingleff, der nu vil gå i gang med at undersøge, om kommunen også kan klage over afgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce