Annonce
Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Fakkeltoget onsdag aften skulle have vist støtte til blandt andet Hedensted Sognegård, men det blev ikke til noget. Foto: Camilla Bo Krefeld
Et fakkeltog fra Sognegården til petanquebanerne i Hedensted skulle onsdag aften have vist en lille hård, kerne af unge ballademagere, at byens borgere har fået nok. Men efter samråd med kommunen valgte Jørgen Brandt i sidste øjeblik at aflyse, fordi det i stedet risikerer at optrappe konflikten.

Hedensted: Der blev ikke noget fakkeltog i Hedensted midtby onsdag aften.

Arrangør Jørgen Brandt valgte onsdag eftermiddag at aflyse arrangementet, som ellers har modtaget overvældende opbakning fra byens borgere.

- Rigtig mange har tilkendegivet, at det var en god idé, fordi borgerne i Hedensted har fået nok af de unges hærgen, og fordi det var en fredelig måde at vise dem, at nok er nok, siger Jørgen Brandt.

Annonce

Fakkeltoget skulle vise, at byen står sammen mod de her få folk, der ikke kan opføre sig ordentligt. Men jeg er blevet usikker på, hvad vi kan risikere.

Jørgen Brandt

Efter at have konsulteret blandt andet Hedensted Kommune, men også Bo Rasmussen, ejer af Sognegården, blev han imidlertid overbevist om, at det var bedst at aflyse.

- Fra kommunens side er der en bekymring for, at fakkeltoget kan have den modsatte effekt, og altså optrappe konflikten. Bo Rasmussen fortæller også, at han faktisk helst er det foruden, og af respekt for de to ting, har jeg valgt at aflyse, siger Jørgen Brandt.

Hele midtbyen bliver terroriseret

Han havde ikke på forhånd talt med hverken Bo Rasmussen eller petanqueklubben, som også har været udsat for hærværk adskillige gange, om, hvorvidt det var en god ide med et fakkeltog for at vise støtte og sympati.

- Det hele gik så hurtigt. Jeg lå bare søndag aften i min seng og var frustreret og tænkte, at jeg var nødt til at gøre noget. Jeg kender Bo og bor selv i byen, og jeg synes, det er møgirriterende, at en lille gruppe skal ødelægge det for andre, siger Jørgen Brandt og nævner, at det ikke kun handler om Sognegården og petanqueklubben, men om en generel bølge af hærværk i midtbyen.

- Jeg har hørt om adskillige episoder. Hele midtbyen bliver terroriseret. Og den lille gruppe, der står for hærværket, er tilsyneladende ligeglade. Jeg hørte, at de forleden stod og smadrede cykler ved Lidl og truede dem, der påtalte det, siger Jørgen Brandt.

Annonce

Kampen slutter ikke her

Han har ikke selv noget godt bud på en konstruktiv løsning.

- Jeg havde håbet på, at fakkeltoget kunne sætte gang i en dialog, og at der måske kunne komme nogle gode løsningsforslag på bordet. Men jeg ved også, at der er folk, der har forstand på det, som gør rigtig meget for at stoppe gruppen af hærværksmænd, siger Jørgen Brandt.

Selvom fakkeltoget altså ikke blev til noget, så har arrangementet ikke været helt forgæves.

- Det har skabt noget opmærksomhed om problemet, og jeg fornemmer, at vi er klar til at stå sammen om det her i byen. Nu vil jeg i stedet opfordre borgerne til at komme til vælgermøde på sognegården 13. november, som flere partier er gået sammen om at arrangere. Her vil jeg lave en lille happening forinden, og så er jeg sikker på, at vi kommer til at diskutere problemet, siger Jørgen Brandt.

Han er selv lokalformand for Konservative i Hedensted, men han understreger, at der ikke er noget politisk sigte med hans involvering i problemerne i bymidten.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Alarm 112

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce